Ništa s visoka…nisam ni ja neko mjerilo jer ne volim to pametovanje kad mi ekipa veli ili Rega ili se radije drži stream servisa.
Bilo mi je bitno da je povoljan, da je kompletno automatski i da nije smeće koje će uništiti ploče.
Sony PS-LX300 je onda bio najpovoljniji koji to zadovoljava. Cca 2000 kn onda.
Problem - treba pretpojačalo ili pojačalo s AUX
Uzeo Sony STR-DH190, opet cca 2000 kn
I onda još zvučnike…QAcoustics 3020i…još cca 2000
Htio sam samo gramofon, na kraju ostao bez skoro 1000€.
Kad sam čuo kako iste ploče zvuče na kofer gramofonima i ovim jeftinim i nepoznatim brandovima, čak mi je bilo drago što sam dao više odmah
Mogao sam proći jeftinije s rabljenim, ali sam htio da sve vizualno paše i da je dostupno odmah. Nađu se takve stvari povoljnije, ima i starijih dobrih zvučnika i pojačala, može se i s malim pretpojačalom i starijim gramofonom proći dobro. Sve smo to već prošli ranije, preporuka koliko hoćete na prošlim stranicama.
Ako hoćeš aktivno slušati i skupljati ploče, onda treba uložiti nešto novaca u to, pa makar to bili i entry level uređaji, ali respektabilnih brandova u tom području.
Ako se hoćeš igrati s pločama iz second hand dućana i pustiti nešto nađeno na hreliću, spigano i izorano, bez puno razmišljanja, onda je svaki dobar.
Nemam puno ploča, neke su rijetke, neke potpisane, a neke jednostavno od mrtvih bendova koje volim, pa su u stanju u kakvom sam ih jedino uspio naći.
Preporučiti nešto ovakvo za 1000 kn i manje mogu jednako kao i Smarta nekome tko traži auto za svaki dan raditi 25 km do posla i 25 nazad. Doć će od točke A do točke B, ali neće biti pretjerano sretan. Od nečeg što ti je na početku gušt, preraste u nešto od čega ti je zlo.