Ja ti se u to uopće ne kužim, ali mogu ti reći svoj primjer.
Prije nekih 3 mjeseca sam puncu naručio gramafon, oko 1000kn s ugrađenim zvučnicima. LENCO LS-50WGY.
Čovjek je ogoram znalac i muzički fanatik, od 60-tih godina prošao koncerata više nego ih ja gledao valjda na YT-u, više od 10 puta je samo bio na Stonesima.
A ima sigurno zbirku od 500-tinjak ploča, od Miše Kovača do limited kolekcije Beatlesa. I naravno, u 2022. živi i dalje u vremenima sedamdesetih i osamdesetih.
I odlučili mu ovo kupiti. Taj gramofon se ne gasi od prvog dana. Znam da se ovome digne igla u zrak na kraju ploče, ali nisam siguran jel se vrati na početak ili samo digne.
Ima mogućnost od 3 brzine, mogu se vrtiti one singlice male, zvučnici sasvim pristojni za jednu sobu od 15 kvadrata i dodatno mogu se spojiti na zvučnike, sisteme itd.
Po meni, 1000kn najbolje uloženih u nečiji poklon ikada.
Toliko od mene. Ne znam jesam li ti pomogao, no mi smo bili iznenađeni koliko je jednostavno i dobro to odrađeno. Btw. gramofon je drveni, ne plastični, što je dodatni feature. Doslovno smo izvadili iz kutije, spojili u struju, stavili ploču staru 50 godina i radi.