Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.09.2022., 13:31   #63118
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Meni se čini da tu vas dosta ima nevjerojatno fine i osjetljive guzice

Ja sam se imao prilike voziti i u Q7 s top opremom i u A6 i ja iskreno mogu reći da je nekakvu razliku između toga, ili jeftinijeg auta tipa Merive ili Megana 2, ne osjetim. Okej, nešto je to bolje, ali da je to sad toliko bolje da bi opravdalo po 4-5-6 puta veću cijenu, nema šanse. Jedino kaj stvarno mogu reć da sam primijetio je snaga motora, al ionak ne divljam po cesti tak da tih par puta kaj stisnem gas mi nije nešto presudno niti se tak smije vozit. A za ovo sve drugo, nema teorije, nešto je to malo udobnije, materijali su ponešto bolje, al ja se u autu vozim, ne ispipavam sad tkanje na sjedalu ili ne znam kaj.

A ovo sad da će te u slučaju nesreće spasiti 4x4, multilink ili ne znam kaj, pa već glupost u životu nisam čuo. Ak se voziš tak da ti to treba pomagat onda se ti ne voziš kak se treba vozit i nije ti mjesto ni na cesti, a ni za vozačku. Ak držiš razmak, paziš na ograničenja, prilagođavaš svoju vožnju uvjetima na cesti oko sebe i ne divljaš kao majmun onda se nećeš ni naći u okolnostima u kojima trebaš svu silu i čudo tih sustava za asistenciju sprječavanja gubitka kontrole i nesreća. Glavna karika koja će te spasiti od nesreće je odgovorna i defanzivna vožnja, a ne dodatna oprema u autu.
Čudo.

Ja osjetim razliku između A4 i Passata, isto godište, isti motor.

A da ne pričam razliku između ovoga što si ti rekao. Osjeti se puno, pogotovo ja koji sam radio 70k km godišnje u 15 različitih auta. Od Octavije do SQ8. I probaš svašta, vidiš da nije npr. Q8 bolje u svemu od npr. Passata. Vidiš da je A4 kvalitetniji auto od VW-a itd. Ima tu 1000 stvari, ali stvarno se treba voziti dosta. Mojoj ženi je isto vozi ili Kiju ili A6.

Nije isto sjediti 1000km u A5 i u Q8 npr. Ne da nije isto, nego je nebo i zemlja. I onda probaš npr. Sportline Superb i npr. Style Superb. I u tome se čak vidi ogromna razlika u udobnosti npr. Da ne pričam između 19" i 17" itd.

Citiraj:
Autor zwer54 Pregled postova
Ma bezveze, bacio 250 eura, nema smisla. Zavrtio ga na dyno prije i poslije mapiranja, bacio 177 konja na kotacima, nakon mapiranja 214 konja. Dobio 0.9 sec na 0-100, ali opcenito ja ne vidim nikakvu razliku, vozim se normalno i vise manje isti k, tj definitivno ne mogu reci da osjetim razliku. Ja sam ga mapirao, nisam tak kupio...

Plus da nadodam, stock kad stisnes od nule, bas fino vuce sve kak treba, sad kad ga stisnes od nule pali se esp jer sad taman ima tolko vise snage da bezveze provrti u normalnim uvjetima i na krauu vise manje dodes na isto onda...
Automatik ili ručni?
Mommistake je offline   Reply With Quote