Citiraj:
Autor SrKi
Baš me zanima tvoje iskustvo kad ti dođe objektiv jer sam ja u sličnoj situaciji. Imam dvojbu između Sigme i Tamrona 17-70. Sigma je manja i dosta jeftinija, Tamron veći/teži i skuplji, ali ima OS i veći raspona focal lengtha u oba smjera.
Ili jednostavno oboje odjebat i postepeno kupovati sigma trio xD
|
Haha sve znam. Danima razmišljao, stotinu recenzija i usporedbi pogledao, čitao komentare drugih. Iskustva ovih koji imaju sigmu, tamron ili sigma trio. Dvojbi onih koji razmišljaju kupit itd.
No razum odradio svoje, novčanik presudio. Plus što volim minimal/compact, nije upadljiv ("e gle ovog što fotka s tom kamerom njnj"). Taman da ga imam stalno sa sobom kao main optiku. Tako je maleni a moćan, em povoljan.
Tamron je baš chonk i došao sam do zaključka da mi se ne isplati samo zbog tih 20mm i stabilizacije s obzirom na težinu, veličinu i cijenu.
Ja si mislim s vremenom možda nabaviti barem dva iz tog Sigma trija.
Kao što je jedan lik napisao u komentarima:
"Pair with the 16 and 56 1.4 and it'd cover pretty much every need."
F1.4 objektivi su dovoljno brzi tako da bi stabilizacija rijetko (ako ikad) došla do izražaja, pogotovo za tu žarišnu duljinu. Što sam izvukao i od ovog što mi je kolega
1v@n napisao.
Ovaj lik je baš dobro sročio što se stabilizacije tiče. Preporučam da pogledaš.
Ali prije svega nakon Sigme 18-50 mi je želja 70-350mm f/4.5-6.3 sa stabilizacijom i amen. Ili nešto slično tome...