Citiraj:
Autor Warrior
Zaintrigirao si me ovim modelom pa sam se još dodatno raspitao i naišao na ovaj komentar:
Imam ga ja baš taj model...prije toga sam imao Philips 75pus7354....i slika je bilja bolja na ovome što nije OLED....i to zbog bijele boje....bijela boja je užasno loša. Ostalo nije velika razlika u korist OLEDa.
I da, kad se uključi HDR ... slika je katastrofalna. Boje nikakve, ja imam HDR isključen
Možeš li komentirati?
Inače sam fan Philipsa, trenutno imam drugi 65" LCD jer me kupio Ambilight i Android, ali sada razmišljam prijelaz na OLED.
Čitam dobre kritike na YT, ali me ovaj komentar korisnika malo poljuljao.
Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk
|
Lcd moze biti bolji nego oled samo ako se gleda u osvjetljenoj prostoriji gdje njegova vece svjetlina dolazi do izrazaja. Samo ruku na srce to nije ambijent za bilo kakvo ozbiljnije gledanje filmova. Mislim moze se ali za kino ugodjaj neophodno je svijetlo u prostoriji reducirati. U takvim uvjetima oled brise pod sa bilo kakvim Lcd-om. Osobno mi je 3d bio puno drqzi nego taj famozni hdr, jer hdr sa 1000 nita svjetline je kao bodež za oci u zatamnjenoj prostoriji. U osvjetljenom prostoru je dobar ali kako rekoh to nisu uvjeti za ozbiljno gledanje filmova.
Doduse moze imati i zasicenije boje u svijetlijim scenama ali to je sve sitnica u odnosu na nedostatke poput dse, backlight bleed-a, loseg kontrasta i vidljivog kuta. Lcd je bez sumnje bolji izbor za terase kafica kad je tekma ili neke prezentacije po dvoranama. Za pravo uranjanje u sadrzaj filmova oled i samo oled, oled, oled