View Single Post
Staro 10.09.2022., 21:27   #1138
sYsT3m
Premium

Datum registracije: May 2005
Poz

sto se tice NASa, mreze i tog svega totalni sam noob.

Uglavnom na stari komp sam stavio TrueNAS i sada pokusavam osposobiti Plex, medjutim nakon nekolicine problema koje sam rijesio googlajuci sad sam totalno zapeo...

Pri pokusaja spajanja na Plex server, tj. na odlazak admin portal da bi napravio prvi setup javlja mi poruku "Not authorized. You do not have access to this server"

Naime imam dvije mreze. Normalan LAN gdje je komp i laptop i WLAN IoT gdje je sve ostalo printer, TV, Chromecast, Smarthome hub,... i sada NAS.

Gledajuci nekoliko tutoriala na netu instalacija plexa se cini straightforward ali izgleda da u mojem slucaju to s dvije mreze malo komplicira stvari...

Dok su svi bez problema instalirali plex s opciom DHCP ja sam morao instalirati s NAT opciom. Nadalje nekon instalacije sam pod Jails morao napraviti NAT port forwarding tcp 32400 to 32400 jer uopce nisam mogao pristupiti stranici

Dalje googlajuci nasao sam da plexu ne mozes pristupiti ako se nalazi na drugoj mrezi... medjutim ja ne mogu pristupiti plex serveru ni s WLAN IoT mreze.

Sutra cu prebaciti server na LAN mrezu i pokusati odande. Pa cu vidjeti

Ako moze u medjuvremenu neke sugestije?

Hvala

Inace s kompa koji je na LAN mrezi bez problema imam pristup NASu koji je na toj drugoj WLAN IoT mrezi.

Zadnje izmijenjeno od: sYsT3m. 11.09.2022. u 08:05.
sYsT3m je offline   Reply With Quote