Citiraj:
Autor 1v@n
U dvije godine se čuda dogode…
Gdje si samo našao 3gp format u 2020.
|
Imam jedan megafolder sa hrpom videa, slika, dokumenata, excela, prezentacija, knjiga i svega drugoga što uvijek imam i na PC-u i na mobu/tabletu/laptopu. Stvaran je kroz dulji niz godina tako da ima stvarno svega, i (pra)starih formata.
Pa eto, probaj razumjet moju frustraciju oko toga da ne mogu samo odvuć taj folder na iphone/ipad i imat isti file tree i isti pristup kao na PC-u.
Citiraj:
Autor 1v@n
Opet, ne vidim zašto je problem prosječnog “dum-dum” korisnika usmjerit da ne može kruške staviti među jabuke (pogledaj pod spoiler u postu iznad  .
|
Nije to uopće problem, ja sam tu isključivo pričao o svojem iskustvu i zašto to meni ne odgovara. U Americi iOS drži više od 50% tržišta ako se ne varam, više je nego očigledno da to većini ljudi nije nikakav problem.
Citiraj:
Autor 1v@n
Kakve točno Apple probleme radi čim spojiš to nešto?
|
Eto napisao sam gore, proces koji na androidu i winsima uzimam zdravo za gotovo (drag and drop foldera punog razno raznih datoteka) je na iOS-u neizvediv.
Citiraj:
Autor 1v@n
Slobodno nađi Android alternativu koja redovno dobiva SVAKI update i dan danas i radi jednako brzo kao i najnoviji uređaj (ne pričam o kameri, 120 Hz ekranu i sličnim glupostima koje su nebitne razlike za prosječnog korisnika.
Mogu ih usporediti s najnovijim modelima jer cura ima 13 Pro, službeno moram koristiti 13 Mini i novi iPad Air. Imam i iPhone 8 kao back-up negdje u ladici. Kao i iPad Pro, također je iz 2017. i dobit će najnoviji OS koji izađe, kao i najnoviji uređaji…za razliku od svih Androida koje sam imao i kojima je support umro i prije isteka garancije
|
Ne bih znao, mislim da je ta brzina prije više bila izražena jer je Apple puno prije android telefona ugrađivao ultrabrze nvme memorije u telefone, dok su androidi to počeli raditi (relativno) nedavno.
Androidi cijenom usporedivi sa Appleom uglavnom rade jednako brzo i nakon 1-2g jer su to obično top modeli. Eto moj huawei star 18 mjeseci radi identično kao i prvog dana jer ima nvme sa 2gb read rateom i još uvijek dovoljno brz procesor.
Što se update samog OS-a tiče, tu ne mogu puno komentirati jer je update na Androidu sekundarna stvar. Sad je aktualan Android 12, ja na mobu imam 10 i zaista ne vidim što točno propuštam

. Ostavljam mogućnost da je na iOS-u drukčije, ne znam.
Sve u svemu, nisam htio da se ovo pretvori u nekakav apple/android flame, malo sam prestar za to, samo sam naveo zašto to meni softverski ne odgovara. Hardverski je riječ, naravno, o fantastičnom uređaju sa daleko najbržim SOC-om danas, odličnom kamerom (pogotovo video, foto i to pogotovo u low lightu me ne impresionira nešto specijalno, čak i u usporedbi sa mojim starim huawei ciglom).
Neka svatko koristi ono što mu najbolje odgovara, ne tvrdim da je nešto bolje od drugog generalno i za svakoga, to bi bilo bedasto, samo iznosim što meni više odgovara.