View Single Post
Staro 08.09.2022., 15:37   #90
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
A u to vrijeme bila je baš nedorečena situacija s Appleom kod nas, nešto je dolazilo preko službenih kanala, nešto je dolazilo iz inozemstva preko direktnog uvoza poduzeća, na što se službeni kanal distribucije uvijek pjenio jer im je to oduzimalo zaradu,
Pricam o ACS-u, oni su cak placali i dodatak tadasnjem Trendu, mali Mac casopis koji je uz navodjenje modela, sluzio primarno za marketing edukaciju, ali i poneki korisni strani prilog. Upravo zato sto je Pliva/INA gutala masine, jedno vrijeme njih gotovo da mali korisnici nisu ni zanimali.
Nije da su imali nesto protiv, ali takvi poslovi su ih ucinili jos manje pristupacnim, za bilo kakav realitet cijena.

A vjerovao ili ne, imali su institut "kaznenih bodova" sto ce reci, ako si dosao na servis, s bilo kojim racunalom, koje nije bilo kupljeno preko njih, ili (nisam vise siguran koje je bila formulacija, dostojnosti izvora kupovine) onda bi ti naplatili iste kaznene bodove, kad bi placao uslugu!

Ovo je prvi dozivio poznati kazalisni kompozitor iz ZG-a, inace olicenje ugladjene osobe, koji mi je zgrozeno pricao o iskustvu.

Kolega Vatro koga godinama nisam vidio, inace prvi osnivac Mac udruge, koji ih je kasnije napustio, zbog poznatog fanatizma pojedinaca (Riba iskljucen) kojeg smo mogli citati na Jabucnjaku, za Bug je napravio prilog o svim Apple izvorima nabave u HR. Vec sam ga prije stavio na forumu u nekoj od Apple tema.

Uglavno, Bug ga nije cenzurirao, sve je napisao kako je zelio, ali ACS je toliko bio bijesan, da je trazio cak da mu vrate sve promotivne kartone koje su mu dali ranije, preciznije, ACS teta koja se jako naljutila, jer ocekivala je samo hvalospjeve.

Inace, Vatro je u HR Byte-u cak osvojio glavnu nagradu, koju je tada ACS organizirao, mislim da je bio Centris 650, te mu nisu cak ni dali Apple monitor koji je bio u opisu konfiguracije, vec su mu dali monitor kojeg su povoljnije nasli.

@Segregator, odgovorim kasnije, samo da ne izgubim misao na Apple

...
Visage je offline   Reply With Quote