Citiraj:
Autor the_ghost
Pa ako to podjelis, po osobi ispadne 2500E, ak usporedim sa svojim troskovima za 8 dana 2019, nije to puno vise, oko 20% vise cca. Ok, razlicito smo ocito jeli, ja sam isao po korejskim, japanskim, deli itd mjestima ali i pio craft pive. Ali i po kavi udarao (espresso 2.20-2.40). Ali nisam npr voce jeo tak da ne mogu procjeniti bas razliku u cijeni.
No, jedna bitna stvar koju vjerovatno svi zaboravljamo, dolar je sad puuuno jaci nego sto je bio prije 3 god, ovo je vjerovatno bilo najgore vrijeme za ici tamo sto se tice tecaja u zadnjih jako puno godina.
|
Koliko sam pričao s frendom, nekad su karte bile puno skuplje, sada je možda do napravilo nekakvu amortizaciju.
On je svojevremeno karte platio oko 15k, ja sam 10k što je kao dosta skupo.
Kad sam ja uzeo karte za 10k svi su mi rekli da sam previše platio.
Tak da, tih 1000EUR razlike nekad i sad, karte nadoknađuju.
Što se samog grada tiče, evo frendica se vratila prije par dana, ona već 2. godinu radi ljeto tamo. Kaže da je prošle godine bilo skoro duplo jeftinije i bolje u gradu nego što je bilo ove godine. S tim da su legalizirali travu od 4. mjeseca, tako da je grad sad pun i toga još. Od prodavanja do pušenja vani na svako uglu.
Citiraj:
Autor morph
I općenito u USA je tako. Ali i ja sam se malo razmazio pa se više ne gleda svaki dolar.
|
Nitko niti nije rekao da sam gledao na svaki dolar, ne bi potrošio 16k kuna za 9 dana da sam gledao. Ali to ne znači da ne mogu reći kada je nešto previše a nešto nije.
US je trenutno preskup.