Danas tek saznajem uopce za temu, pa vidim jos neprocitanih upisa.
Bu... tako ti svega, 17 godina je proslo od
tvojih najmracnih izdanja mislio sam velika pauza, ali dok citam cascenje sa Sincem, pitam se u kojoj sam godini? I dalje u anglo vratolomije i tofu doskocice. Pa kako ti se da u 2022. i dalje u temperamentu nagazne mine
Citiraj:
Autor Bubba
@visage ajde javi se, ti sigurno znas i koliko je vlasnik jeo zobenih pahuljica od tofua sa praskom od sejtana... 
|
Firma koja je prodavala SGI se zvala Silicon Master, mada (morao bih konzultirati papire) znam da sam na jednom IT sajmu pricao s likom koji je isto imao SGI uvoz i muku mucio s ACS-om, jer je htio dovesti normalne cijene Apple masina kod nas. A tko bolje pamti, dobro zna da su kod prvih znale biti i 3x skuplje, od ponude preko bare.
Bio je jos jedan ex zaposlenik ACS-a, (Pehar?) u Savskoj koj je isto poceo prodavati znatno povoljnije Macove, ali su mu u casopisu slozili namjesteni clanak u kojem su ga ocrnili kao nelegalnog, najgoreg, jer monopol nije dao disati ikome. Tadasnja Pliva i INA bili su pune Apple Mac II masina od pocetnog II do IIfx grafickog cuda tada, pa uredski naslaganih SE30. Pa malo kasnije do prvih Quadri. U Plivi su se barem i koristile, dok je kod INE bilo ureda gdje su jedva posla vidjeli, sve je to zavrsilo po kucama kasnije.
Povratak na SM
sadanja stranica, mada nejasnog prisustva.
Imam negdje njihov SM - SCSI disk, pun video softvera sa svima sto su u tom tenutku imali za SGI u firmi, ali bas sve, dvojim da je soft kompletno originalni, ali alati s kojim je radjen Jurski, pa je kolega sanjao imati i testirati. Nakon par dana, vratio mi sve, da ga nesto mrezno iritira na Irixu, da ide na Jabuku. Nikad nisam uopce pogledao taj disk, evo nakon x godina se sjetio uopce price. Jedan Octane stoji na IRB-u kod kolege, jedan im je cak i u mrezi spojen 7/24 u podrumu i radi bez gasenja. Jos koji Indy/Indigo po kutiji.
InfoGama, u jednom kraju prve polovice 2000-tih, uz pricu koju smo valjda 10x ponovili na forumu, s ponekim uvozenim polovnim stvarima. No, imao sam srecu, Epsoni koje sam uzeo, imam i danas kutiju u garazi od tog Epson iglicara i jos neceg svi su radili bez reklamacije. Fino na kutiji pise ime osobe u DE koji je trebao to dobiti, ili jez primila postom kao narudjbu. Ne mislim na ikakavog uvoznika, firmu, vec bas njemca kupca kome je adresiran kao primatelj. Jesu li bili slampavi, ili se zurili, ali uopce nisu te naljepnice s primateljima skidali u Gami! Nije bilo na svakoj kutiji, ali imam dvije s DE naljepnicama i danas.
2004. tjedan kad sam isao uzeti prvi 754 AMD, dva tjedna Gama ga je imala za oko 700 (!) kuna povoljnijeg od ikoga. Znam jer kad sam Slavena ili ostale pitao, kako on i drugi nemaju takvu cijenu za CPU? Neki usputno, a neki ljutito, samo su komentirali kako Gama nesto kemija, polovno, ovako, onako.
Jasno, idila je vrlo kratko trajala. Onda su poceli refurbished monitori, konfe, pa iskljucivo HP renew ponuda, mislim da su se naveli kao partneri tog programa prodaje, ne znam. Vise mi nisu bili interesantni.
A sjecam se da si i ti Bu... (tajnica Tatjana) nesto snimio super povoljno pa si isao zvati ili letiti na lokaciju, cak smo i na PCE-u komentirali. Jesi li kupio, nisi, ne znam vise, ostalo je nedoreceno.
...