View Single Post
Staro 08.09.2022., 09:47   #78
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor cane Pregled postova
Ja sam svoj prvi PC kupio negdje cca 96, 97 kod Slavena u Zelinskoj ulici, tamo kod FERa.
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
I ja sam par stvari uzeo kod njega, i kasnije čuo da je umro
Slavena sam nekoliko puta spomenuo na PCE-u 2000-tih. Ne bi vjerovali, njegova stranica, bez ikakave arhive, radi i danas!

Slaven se slagirao, radio je 7/24, citavi dan i noc, pa do Sarajeva, pa nazad, pa po robu na sve strane. Iznenada je preminuo, jer sam isti tjedan s Dankom pricao, jos dok je bio Haustor diler 123 kojeg danas znamo kao AMagnum.

Slaven da je ostao ziv, vjerojatno bi imao najbolje cijene jer je planirao - kao i ostali tada - otvoriti svoje ducane. Ako si bio s njim dobar, imao je povoljnije komponente od ostalih. Inace nekolio haustor boljih dilera je od njega znalo uzimati posebnije stvari. Imao je dara za transport i preskakati prepreke. Pred kraj je imao problema za naci dva-tri klinca, koji bi u stanu brzo slagali konfe za prodaju. Ali najbolja je prva faza, kad je samo ciste komponente dilao.

Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Schwanthaler
Nekad, jedna od najmocnijih ulica u EU, za kupiti najpovoljnije A/V opremu. Bila je prepuna manjih ducana, koji bi otvorili katalog, pokazao bi sto zelis, a onda bio dobio i do 30% povoljnije nego normalnim ducanima. Jasno, uz preporuku domicila koji te doveo. Najdrazi ducan tada se zvao Florida Shop.

Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
ili Nippon u Austriji ... jasno, i stres na povratku preko granice

Nippon = Nedzad

Kratko vrijeme strava i uzas za konkurenciju, doslovno rusili cijene. SCSI diskovi, optika, ljudi su znali otici po deset komada, pa kod nas na BBS/grupe oglasniku prodati za tjedan dana.

Nippon tada, mali ulaz/ured iza Ledja istog objekta MediaMarkt.

Sto je najbolje, pricao je na njemackom za one koji nisu znali da nije domicil, pa se kasnije smijao, sto je sve nasa ekipa pred njim pricala, dok su krojili planove, sto je najbolje zdilati doma.

Nema stresa pored privatnih spedicija, ili dojave s carine kad se prolazilo - tada

Kad je HR od osamostaljena tek imala kucicu koja je sluzila kao granica. Javi kolega od oca s carine, da sljedeca dva tjedna svi kolege/poznati nose sto god zele, ne oni nego svi (samo svi nisu znali) jer su dobili naredbu, da po gepecima samo pitaju za oruzje koje odmah zbog potrebitosti konficiraju i nista drugo ne gledaju.

Nosili smo Atari TT, monitor, drugu generaciju Laser Disc, otvara carinik gepek, mice kutiju od Atarija, monitora, ostalih stvari te pita - imate li kakvo oruzje? Nemate nista? A onda nista, sretno

Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Jel tko kupio Amigu od lika koji je operirao u Vukovarskoj, odma do MUP-a zgradurina ogromna?
Prva serija ocarinjenih Amiga je bila jos 80-tih u SLO, najvece skladiste u Ljubljani koje je izlgedalo kao zavrsna scena skladista u Otimacima Indiana Jones. To je bilo bas predstavnistvo koje je lifralo drugima. Ostali su bili preprodavaci Moj Mikro oglas dileri iz DE/ITA, a tek 90-tih po ZG-u. Samo nije jasno, navodis lika kao privatnog prodavaca koji ti je prodao Amigu, ili ga spominjes kao kao nekoga tko je kontinuirano nabavljao?

Trebao bi bolji opis kako je izgledao, jer vuce mi na jednog od nekolicine prodavaca igara za Amige, koji su epizodno znali prodavati (pred kraj) pokoju Amigu od poznatih, ili nove, ako je ima oca ili rodjaka koji mu je donosio iz vana.

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 08.09.2022. u 10:22. Razlog: Addendum odgovor forumasu Kopija
Visage je offline   Reply With Quote