Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 07.09.2022., 19:37   #592
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Za sve znamenitosti možeš online kupiti kartu stoga se fino organiziraj što gdje i kada. Mi smo za Eiffel tower, Versailles, Louvre, Musée d'Orsay i Musée de l'Armée sve kupili online.

Versailles = cijeli dan
Louvre = terba ti realno 2-3 dana za cijeli muzej.
Musée de l'Armée - meni apsolutno genijalno.
Ovo je istina, ali vrijedi napomenuti da karte treba uzeti obvezno online i to puuuno unaprijed. Mi smo uzeli nekih 2-3 tjedna unaprijed i već su najbolji time slotovi bili zauzeti. Onda dođeš tamo pa kad skužiš dokle ide red , ali sve je srećom dobro označeno i organizirano. U Louvreu obvezno ići na onaj ulaz sa strane u zgradi, ne na piramidu, tamo se čekalo po 1-1,5h samo da uđeš.

Versailles se može pogledati normalno u jedan dan, mi smo išli u vrtove ali to je bilo razočarenje, pola toga nije radilo od fontana a ovo što je nije bog zna što (recimo vila d'Este u Tivoliju blizu Rima mi je ostavila dojam kakav sam očekivao od vrta u Versaillesu), ali sam dvorac unutra je fantastičan.

Za Louvre smo popušili jer smo dobili time slot oko 13h tako da apsolutno ništa nismo stigli osim brzati i vidjeti tih 14-15 baš najpoznatijih stvari. Kako si rekao, ako želiš sve proći i to te zanima, uzmi 2-3 dana.

Bili smo i u Orsay muzeju, isto preporučam kao manju verziju Louvrea ali jednako impresivna djela su unutra.

Citiraj:
Autor simpleplan Pregled postova
U Parizu sam živio, i tamo sam 1x godišnje na tjedan dana. Nisam nikad vidio nikakav pokušaj džeparenja, a imaj na umu da sam bio vodič bar 10 ljudi koji su išli sa mnom ili došli kod mene kad sam živio gore. Uvijek se ide pit na Pigalle, nikad problema na Montmartu, ne znam šta si ti doživio. Možda i NYC nije tako loš
Bio sam premalo za neke generalne zaključke, ali sam stekao isti dojam. Nisam imao osjećaj da je Pariz išta bolji ili lošiji od nekog drugog velikog zapadnoeuropskog grada, čak sam se ugodno iznenadio.
Na Montmartru isto baš nikakvih problema osim što me google odveo tamo kroz najbližu stanicu metro-a nakon koje je uslijedilo 800 stepenica, čak piše upozorenje kad izađeš iz vlaka da ćeš odapet ako nisi u formi
Exy je offline   Reply With Quote