View Single Post
Staro 07.09.2022., 17:45   #8904
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Ma jašta, daj mi ti objasni molim te.

Evo samo par aplikacija sa OnePlus: Weather, health, buds, OnePlus account, games, community, pa zatim njihov logger (koji cijelo vrijeme radi u pozadini) + nekoliko aplikacija vezanih za njega, neke pizdarije koje su bitne samo za kineske telekom providere. Mašala.

+ Na to još dodju gluposti od Googlea (ar, play music, videos, search box, itd.)

Samsung je još gori. Odavno guraju svoje aplikacije za sve. Zašto bi morao koristiti njihov browser, notes, music, health, itd.

Prvo je pitanje dal mi to uopće treba, a drugo je pitanje dal uopće želim koristiti njihovu aplikaciju (gdje za x slučajeva ne želim jer ima pun k boljih aplikacija za istu namjenu).

To silovanje i guranje svoga pod mus me užasno iritira.

Eto. To je problem.

I btw, Android je u osnovi čist i bez ikakvih Googleovih aplikacija gore. Tako da sve ono što ne dolazi sa stock Androidom je ustvari bloatware.

To što proizvođači gore stave Googleove aplikacije to je druga stvar jer to rade radi prodaje.
Ja iskreno ne vidim problema u tom, tj. smeta mi ali ne toliko. Čim kupim novi mob (koji god to bio) ili ako mi netko donese novi mob da ga "postavim" (što je česta pojava), po defaultu pregledam cijeli app list i automatski brišem prvo Googleov bloat tipa Google movies, news, photos i sl. (ovisno što korisnik treba). Nakon toga proizvođačev bloat, što bi kod Samsunga bio Samsung Free, wallet i sl. sranja koja malo kome trebaju... Ono što ne mogu izbrisati, disableam. Ako se neda ni disableati onda ide na deep sleep listu i za mene je to završena priča. Na svom mobitelu obično idem i korak dalje pa preko ADB-a uz par jednostavnih naredbi izbrišem sve što mi ne treba, permanentno... Teško da ćeš danas naći mobitel koji nema nikakvog bloatwarea, čak i Google gura svoje, često nepotrebne aplikacije, i to na Pixelima - a kamoli neće ovi drugi... Uglavnom, meni je taj proces cca 10-tak min posla što mi ne predstavlja problem...