lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Autor Mommistake
Evo mene iz NYC-a, nakon 10 dana.
Još mogu pregrmiti abnormalno visoke cijene. Još mogu pregrmiti cijeli grad kao takav, ali glasnoću, sirene, uvijek nekavo deranje i svađanje, hitne, policije, vatrogasci, strka cijele dane, jednostavno previše je to.
|
Da, ako ti smeta to onda jbga, ja se bio naviknuo za par dana, postalo normalno.
Citiraj:
S tim da smo mi bili 5 min od Time Square, svaku večer su nas čekale grupe crnaca pred ulazom koji su uvijek imali nešto za dobaciti i nisu se željeli maknuti da prođemo, tako da, ono, dosta stresno iskustvo odlaska u stan svaki dan. 
Prije svega, ako će itko ići, bježite s Manhattana s smještajem. Mi smo bili na Port Authority, droge, beskućnika i nasilja sam vidio više u 10 dana nego u 33 godine života. Ako idete, idite u Queens, Astorija, subway vozi direktno na Manhattan, puno bolja odluka nego sam Manhattan.
|
Par blokova sjevernije je bilo sasvim ok, i blize Central parku. Mozda je ovo post corona situacija, ali 2019 sam se bez problema setao po 7th i 8th posvuda.
Citiraj:
Cijene... Pola litre mlijeka, 35kn. Piva, od 50 do 100kn. 10dag lubenice, 45kn. Kila narezanog voća (dinja, lubenica, grožđe, jagode), cca 200kn. Haburgeri su od 23 na dalje dolara, tacos po komadu 5$, 3-4 se maznu samo tako.
|
Inflacija  iako opet pitanje koja piva i gdje, craftovi su bili i prije skupi.
Citiraj:
Long story short, svi me to pitaju. Put, Airbnb smještaj i lova za NYC, oko 5000EUR za dvoje 10 dana. Revolut radi svugdje, nikakvih problema ni s digitalnom karticom. Nismo hodali po restoranima i nismo trošili bezveze. Doručkovali 7/10 dana doma. Jedan doručak u dineru (pulled pork sendvič žena, ja palačinke s jajima i špekom), 2 kave, 63$ (nekih 500kn).
|
Pa ako to podjelis, po osobi ispadne 2500E, ak usporedim sa svojim troskovima za 8 dana 2019, nije to puno vise, oko 20% vise cca. Ok, razlicito smo ocito jeli, ja sam isao po korejskim, japanskim, deli itd mjestima ali i pio craft pive. Ali i po kavi udarao (espresso 2.20-2.40). Ali nisam npr voce jeo tak da ne mogu procjeniti bas razliku u cijeni.
No, jedna bitna stvar koju vjerovatno svi zaboravljamo, dolar je sad puuuno jaci nego sto je bio prije 3 god, ovo je vjerovatno bilo najgore vrijeme za ici tamo sto se tice tecaja u zadnjih jako puno godina.
|