View Single Post
Staro 07.09.2022., 14:00   #1129
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Imam Qnap 231 i želio bih unaprijediti svoje iskustvo s njime.
Trenutno ga koristim samo kao torrent box za skidanje i seedanje, kao server za filmove na lokalnoj mreži kojem pristupam putem SMB protokola, te kao lan storage za skinute stvari i dokumente.

Recimo ne koristim DLNA i to već godinama jer se sjećam da sam imao gro problema s gledanjem filmova putem DLNA jer je NAS stalno generirao tumbnailove od filmova i to ga je gušilo i bezveze zauzimalo prostor + čini mi se da ako se filmovi gledaju putem DLNA, onda se koristi nas za procesiranje filma, dok ako se koristi SMB, onda PC procesira film (da li sam u krivu?). Sve u svemu, sada bih htio gledati putem PS4 koji mi je svojevrsni multimedijalni centar ali eto, PS4 ne podržava SMB a nemam uključen DLNA pa ako netko zna kako to podesiti...

Također za torrente koristim Transmission i ok mi je, radi posao bez problema, no volio bih i mogućnost da se skinuti sadržaj odmah otpakira ako je zapakiran. To ne mogu sa Transmissionom, bar ne znam kako

Također planiram kupiti dvije Reolink 1080p kamere za kuću no još nisam siguran da li da kupujem i njihov NVR ili da koristim NAS kao NVR? Ne bih radio nikakvo intenzivno snimanje već naprotiv, minimalno nadziranje dva kuta kuće čisto da znam ako se netko možda mota dok me nema. Ima li tko iskustva s NAS-om kao NVR-om i da li je moj dovoljan za tu funkciju za dvije kamere? Snimljeno bi se brisalo svakih par dana

i za kraj, slušam dodatne prijedloge za što još da iskoristim NAS