Citiraj:
Autor medo
Da, ali mi ovdje govorimo o iGPU koji kasni 2god sa svojim video dekoderima i enkoderima. RDNA2 postoji dvije godine i tek sada ulazi u APU. Ono, imaš Teams ili Zoom sa desetak prozora i svaki od njih mora dekodirati CPU jer iGPU to ne može u hardwareau. Okretaji od CPU ventilatora odu gore, kapacitet baterije od laptopa ode prema dolje…
To je ono što pričam. Stavljaju u fokus iGPU koji u 2022. nije u stanju odvrtiti 60fps u 1080p, a radi se takav hype da misliš da ti nikada neće trebati diskretno riješenje.
Skidam kapu na ono što su uspjeli ugurati u 15W ali što mi to znači u praksi?
|
Ako pričamo o igpu na ryzen 7xxx seriji, nije 15W, a nema ni fokusa...dapače, ne sjećam se da su to uopće spomenuli na predstavljanju.
S druge strane, 680M rastura, dosta igara vrti solidno i na 1440p
Citiraj:
Autor medo
Radi to OK na kantama ali u mojem slučaju svi su na laptopima. Neki od njih snimaju svoje konferencije, a laptopi često nisu na punjaču u to vrijeme. Ako nemaš HW encoder/dekoder baterija brzo ode.
Recimo godinama koristim OBS i na AMDu se to redovno kršilo ako bi koristio UVD/VCE pa se moralo kodirati softwareski. Možda su nešto popeglali, možda to sad radi bolje ali sam prilično siguran da nije na razini Intela.
|
Igrom slučaja zadnjih dana sam stare Hi8 i VHS digitalizirao i ostao šokiran kako to brzo i dobro radi uz pomoć enkodera u 6600XT (doduše, zadnji put sam to radio
u doba kad je divx bio kralj, pa nije čudo da me nakon 20 godina iznenadio napredak)