View Single Post
Staro 07.09.2022., 13:55   #9880
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Da, ali mi ovdje govorimo o iGPU koji kasni 2god sa svojim video dekoderima i enkoderima. RDNA2 postoji dvije godine i tek sada ulazi u APU. Ono, imaš Teams ili Zoom sa desetak prozora i svaki od njih mora dekodirati CPU jer iGPU to ne može u hardwareau. Okretaji od CPU ventilatora odu gore, kapacitet baterije od laptopa ode prema dolje…
To je ono što pričam. Stavljaju u fokus iGPU koji u 2022. nije u stanju odvrtiti 60fps u 1080p, a radi se takav hype da misliš da ti nikada neće trebati diskretno riješenje.

Skidam kapu na ono što su uspjeli ugurati u 15W ali što mi to znači u praksi?
Ako pričamo o igpu na ryzen 7xxx seriji, nije 15W, a nema ni fokusa...dapače, ne sjećam se da su to uopće spomenuli na predstavljanju.

S druge strane, 680M rastura, dosta igara vrti solidno i na 1440p

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Radi to OK na kantama ali u mojem slučaju svi su na laptopima. Neki od njih snimaju svoje konferencije, a laptopi često nisu na punjaču u to vrijeme. Ako nemaš HW encoder/dekoder baterija brzo ode.

Recimo godinama koristim OBS i na AMDu se to redovno kršilo ako bi koristio UVD/VCE pa se moralo kodirati softwareski. Možda su nešto popeglali, možda to sad radi bolje ali sam prilično siguran da nije na razini Intela.

Igrom slučaja zadnjih dana sam stare Hi8 i VHS digitalizirao i ostao šokiran kako to brzo i dobro radi uz pomoć enkodera u 6600XT (doduše, zadnji put sam to radio
u doba kad je divx bio kralj, pa nije čudo da me nakon 20 godina iznenadio napredak)
segregator je offline   Reply With Quote