Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 07.09.2022., 09:03   #579
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor KrunoSTc Pregled postova
planiram uskoro u Pariz par dana, možeš malo opisati što je tako nesigurno tamo i na što paziti, čuo sam jedino za podzemne..
hvala
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
U Parizu samo negdje sjedneš i promatraš ljude oko sebe i u 15 minuta ćeš vidjeti najmanje 3 džeparenja, 5 pokušaja prodaje “zlatnog” nakita koji je upravo nađen na cesti i sličnih scamova kakvi se prodaju turistima. Zanimljivo za vidjeti, jer postaneš svjesniji svoje okoline. Montmartre i Moulin Rouge su dio gdje ne bih nikome preporučio da ide solo, pogotovo po mraku. Već po izlasku sa stanice podzemne smrdi na loše. Smeće posvuda, ekipa koja se klati okolo i snima te od glave do pete, a da bi se došao do stepenica/lifta za Montmartre se doslovno trebaš probiti kroz lanac dvometarskih crnaca. Da, probiti, jer te ne puštaju da prođeš kao čovjek. Prošao svašta, ali samo sam se u Parizu okretao oko sebe i nisam mogao opustiti.
Jup...

After dark izbjegavati gore navedene lokacije, podzemne, određene parkove itd...

Nabavi si tiskani guide za pariz u kojem ti je sve raspisano dje smiješ gdje ne i kada.

Probaj si uzeti hotel u centru ili što bliže centru jer na rubnim dijelovima ne želiš biti.

Ja i draga smo bili tu. 8.1 je rating. Sobe su krletka ali koga briga ovak i onak si non stop vani. Odmah tamo ti je metro, a možeš i do centra-centra pehaka.

https://www.lebailliparis.com/en/?ca...AaAmZREALw_wcB

Đeparenja ima kao i u svim velikim gradovima stoga jako jako jako pazi na osobne stvari.

Ako imaš ruksak tamo gdje je gužva ga jednostavno okreni napred i to je to.

Pokušati će ti uvaliti od "izgubljenog zlata" do evo samo za tebe nešto. Na svim znamenitostima imaš izniman broj migranata ili domicilnog crnog stanovništva koje prodaje gluposti.

Očekuj deminstracije ali nije neka frka. Budeš se naviknuo da kroz grad non stop idu intervencije, murija, specijalci i tak...to je nekako pozadinska buka.

Šibicara isto ima jako puno pa eto ne mora ti se napominjati da ne imaš posla s istima.

Francuzi su totalno ok ako ne uletavaš na engleskom odmah u glavu. Nauči kako pristojno na francuskom pitati pričaju li engleski.

Za sve znamenitosti možeš online kupiti kartu stoga se fino organiziraj što gdje i kada. Mi smo za Eiffel tower, Versailles, Louvre, Musée d'Orsay i Musée de l'Armée sve kupili online.

Versailles = cijeli dan
Louvre = terba ti realno 2-3 dana za cijeli muzej.
Musée de l'Armée - meni apsolutno genijalno.

Hrana je svugdje dobra ali Le Flore en l'Île idi na juhu od luka. Nešto fenomenalno. I traži vodu iz slavine. Pakistanci se često prave mutavi (barem u tom restoranu).

Cijene su generalno iznimno visoke tipa pivo je 2021. bilo 8 ojra ali imaš na happy houru za 4 ojra od mislim 17-19 ili od 18-20.

Imaš u latinskoj četvrti dosta turaka s kebabima i girosima pa se da pojesti i nešto junka za malo manje love. Računaj da ti je average obrok bez ne znam sada nekih cuga oko cca 50 eura ako želiš jesti normalno.

Nisam vozio u Parizu i drago mi je da nisam pošto veći kaos na cesti nigdje nisam vidio.
Hamm je offline   Reply With Quote