Citiraj:
Autor Exy
Je, unutra potežeš što hoćeš ali si on konvertira (iako ga to nitko nije tražio) u format koji njemu paše. Fileovi koje ubacuješ ne ubacuješ na storage nego za konkretnu aplikaciju, ako Books ima jedan pdf to ne znači da ga mogu i sa nekim drugim pdf readerom otvoriti samo tako. Shvaćam da su te finte zatvorenog sustava napravljene da Pero ne bi nešto sjebao, ali meni to ne treba.
Dalje, što je kad nešto želim potegnuti van, tu tek nastaju problemi. Kako doći do glupog video file-a kojeg sam snimio, ajde import u Photos, ja taj video file u file systemu ne mogu vidjeti jer je sakriveno od mene pošto se podrazumijeva da su korisnici idioti (opet točno u velikom broju slučajeva) ali jednostavno ne volim OS koji me u startu smatra glupanom.
Zašto bi meni trebao specijalan softver da izvučem sa svog mobitela video file? Ili bilo koji drugi file?
Nemam namjeru ulaziti u flejmove oko iOS-a, ali kao netko tko koristi PC sto godina i navikao je na određenu razinu otvorenosti i slobode, ios je čisti poluupotrebljivi užas.
|
Apsolutno neistinito, nema nikakve konverzije.
Potegneš file kakav hoćeš u bilo koji od foldera koji hoćeš i nikakva konverzija se ne događa. Lupam sad, potegnem PDF u VLC ili mkv u Acrobat. Odem u Files na iphoneu i kopiram ga tamo gdje treba biti da ga aplikacija “vidi”. Stavim mkv s titlovima u srt formatu i ostaje mkv i srt kako su originalno i bili.
Finte zatvorenog sustava su zbog niza razloga, ako želiš ubaciti skinuti video file ili muziku na uređaj, možeš, ali nije simple as drag and drop kao da se radi o običnom USB sticku.
Video koji si snimio tim mobitelom već imaš u photos, a s mobitela ga vadiš van na identičan način kao da imaš USB stick/fotoaparat/android. Univerzalni DCIM folder u kojem se sve fotke i videi nalaze. Oćeš tuđi video? Airdrop s drugog iPhonea? Opet ide direkt u Photos. Oćeš saveati s Whatsappa? Pogodi…opet ide u Photos.
Import s kamere? Lightning na USB ili SD Card reader. Svakodnevno koristim za posao, samo noviju USB-C verziju jer prebacujem na iPad. Videi s drona i fotke s fotoaparata idu direktno u Photos. Što dalje s njima? Piše iznad.
Ima još nekoliko načina. Osim dizanja na cloud, imaš i Save to Files gdje ga spremiš u drugi, po tebi nevidljiv dio file systema koji iTunes vidi, pa ga možeš iščupati i na taj način van.
Stvari su toliko jednostavne i logične kad se jednom navikneš. I da, došao sam s Androida na kojemu sam bio od samih početaka i sam sam si modificirao ROM-ove i provodio dane flashajući skoro svaki uređaj koji sam imao. Ovo jednostavno radi. Stvari o kojima pričaš su postojale tamo negdje u periodu iPhonea 3 i 4 kad je bio potreban jailbreak.