Citiraj:
Autor KrunoSTc
planiram uskoro u Pariz par dana, možeš malo opisati što je tako nesigurno tamo i na što paziti, čuo sam jedino za podzemne..
hvala
|
Bio ovo ljeto, moram reć da sam se ugodno iznenadio (pošto su očekivanja bila suprotna

). Grad čist, diversity u većoj količini sam viđao praktički jedino u metrou, jedino neugodno iskustvo je pripadnik te skupine na Champs-Élysées koji mi je htio nešto prodati, tu je savjet naravno uvijek isti, čisti ignore, nemoj stat, nemoj pričat sa njima, samo hladni ignore, kao da ne postoji. Bilo ih je po parkovima u nekim većim skupinama ali nisu nikog dirali niti išta, čak i po noći sam se osjećao potpuno sigurno. Bio sam samo 5-6 dana pa je moguće da sam jednostavno imao sreće, ali Pariz me zbilja ugodno iznenadio.
Sa druge strane, Rim u kojem sam bio nakon dugo vremena....kakva katastrofa. Ispred svakog supermarketa diversity koji te prati nakon što izađeš sa stvarima iz dućana, baš onako hoda uz tebe 30-40m i traži te pare, i to nisam doživio jednom nego 2-3 puta. Smeće svugdje, kao da se uopće ne odvozi. Šetaš po ulici a na parkingu umjesto auta ostaci zapaljene olupine auta

Što su oni dopustili da im se napravi od glavnoga grada, to je upravo strašno.
Zato mi je Prag oduvijek bio najdraži europski grad u kojem sam bio desetak puta. Ništa od toga tamo nema i u bilo koje doba dana se osjećaš sigurno kao u Zagrebu, barem ja tj.