*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Autor Mommistake
Još mogu pregrmiti abnormalno visoke cijene. Još mogu pregrmiti cijeli grad kao takav, ali glasnoću, sirene, uvijek nekavo deranje i svađanje, hitne, policije, vatrogasci, strka cijele dane, jednostavno previše je to. S tim da smo mi bili 5 min od Time Square, svaku večer su nas čekale grupe crnaca pred ulazom koji su uvijek imali nešto za dobaciti i nisu se željeli maknuti da prođemo, tako da, ono, dosta stresno iskustvo odlaska u stan svaki dan.
Prije svega, ako će itko ići, bježite s Manhattana s smještajem. Mi smo bili na Port Authority, droge, beskućnika i nasilja sam vidio više u 10 dana nego u 33 godine života. Ako idete, idite u Queens, Astorija, subway vozi direktno na Manhattan, puno bolja odluka nego sam Manhattan.
Cijene... Pola litre mlijeka, 35kn. Piva, od 50 do 100kn. 10dag lubenice, 45kn. Kila narezanog voća (dinja, lubenica, grožđe, jagode), cca 200kn. Haburgeri su od 23 na dalje dolara, tacos po komadu 5$, 3-4 se maznu samo tako. Ulična hrana, nema ispod 12-15 dolara burrito ili nekakav sendvič. Cola 2l je oko 4$, voda pola litre je nekih 2.20 itd. Uglavnom, lova se rastopi a nisi ni trepuno. Frend bio prije 3 mjeseca, doslovno smo bili na nekim istim mjestima gdje mi on tvrdi da je prije 3 mjeseca bilo bar 20-30% jeftinije.
|
NYC nije Mogadishu, ali opet istina je da ste odabrali krivi dio grada. Usprkos uvriježenoj fami Times Square bih izbjegavao pod svaku cijenu, a pogotovo onaj dio prema Port Authority. Manhattan ima super dijelova, ali obično nisu budget friendly. Još od prvi puta preferiram Brooklyn s dobrom konekcijom prema Manhattanu. Ne mogu sjetiti da sam se ikada u NYC osjećao nesigurno, a prošao sam solidan dio grada. Ne znači da zajebanih dijelova nema, ali čak i za europske standarde (za američke da ne govorim) grad je poprilično siguran.
USA jest skupa zemlja, ali burger za 23$ mi zvuči daleko previše. Također Chipotle koji je vrlo solidan lanac (ili je bar bio) ima burrito za 7,5$.
Citiraj:
Autor Matijac
A gdje preporučujete za ići u US? Velika želja mi je i fasciniran sam ogromnim prostranstvima i prirodom, ali išao bi i u neki grad.
Ili da idem u Japan radije, isto je skupo, ali sve drugačije.
|
Ako te zanima priroda i NPs - Utah, Colorado, Wyoming, Montana, California, Arizona. Japan jest poseban, ali i ovo gore je više nego fascinantno.
Citiraj:
Autor 1v@n
Šteta što nisi poslušao i sjeo na bus i pravac Washington.
|
Rekli su mi da je Washington sređeni Mall i okolo jedan veliki geto. Pretjerano, ali ne baš sasvim neistinito.
Citiraj:
Osobno…u New Orleans i Seattle bih htio otići. Gledali smo nedavno neku kombinaciju Vancouver - Seattle - Portland - San Francisco ili New Orleans - Houston - Dallas. Koliko god to na karti izgleda blizu, to su sati i sati vožnje, a vrijeme kad si za 50-ak dolara mogao letjeti među gradovima je prošlo.
|
New Orleans - Houston je poprilična dosada od putovanja. A ni Houston ni Dallas nisu baš neka sreća od gradova. Za razliku od Austina.
|