Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 06.09.2022., 11:03   #554
cane
Amiga fanboy

cane's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Booking je puno sređenija platforma, imaju bolju kontrola smještaja i iznajmljivača.
I preko bookinga se svašta može dogoditi.
Rezervirao sam preko njih (booking.com) za šesti mjesec - ono kad su bila spajanja i praznici - dva mala apartmana na jadranskom otoku kod istog privatnog iznajmljivača u istoj kući. Rezervacija je bila bez mogućnosti otkazivanja, znači ako se ja ne pojavim plaćam punu cijenu smještaja.
Da bi mi 8, 9 dana prije rezervacije samo došla poruka od iznajmljivača na bookingu da me zbog privatnih razloga nisu u mogućnosti primiti. Na to nisam ni htio odgovarati već sam odmah zvao booking i rekli su mi da će oni kontaktirati iznajmljivača i da ako oni otkazuju rezervaciju da će mi booking ponuditi alternativni smještaj. Iznajmljivač se nije javio, pa mi je booking mi je ponudio prvi alternativni smještaj. Nešto jeftiniji smještaj koji nisam isprva rezervirao jer mi se ne boravi u prostoru sa najmeštajem iz doba SFRJ, i to sam odbio. Sljedeći alternativni smještaj koji su mi ponudili je bio još jeftiniji i još gori i naravno da mi ni to nije pasalo.
Onda su mi rekli da su mi ponudili dvije alternative i da nisam pristao na to i da je što se njih tiče to gotov slučaj.
Meni kao kupcu je otkazana rezervacija, ponuđena su mi dva jeftinija smještaja - koji su BTW nešto malo jefniji a uređeni totalna katastrofa prema onome što sam rezervirao. Nije mi ponuđen neki smještaj da bi se ja kao kupac usjećao OK i ne prevareno već sam ovo da se zadovolji forma.

Onda sam pitao booking sljedeće:
Citiraj:
Vidim da je originalna rezervacija otkazana kako piše u mailu:
Vaša je rezervacija uspješno besplatno otkazana.

Zanima me da sam ja otkazao rezervaciju a piše u njoj
da nema povrata sredstava morao bi platiti zar ne?
Ako je to tako onda uopće nije u redu i fer sustav
otkazivanja rezervacija.

Da li bi meni kao kupcu prošlo samo reći zbog osobnih
razloga otkazujem rezervaciju i ne plaćam ništa?
Na što sam dobio generički odgovor:
Citiraj:
U slučaju da ste htijeli otkazati rezervaciju za vrijeme kad Vam više ne vrijedi besplatno otkazivanje, svakako bi imali pravo uputit upit našem smještaju ili javiti se nama kako bi mi kontaktirali i tražili iznimku za besplatno otkazivanje.

Stojimo vam na raspolaganju u slučaju dodatnih pitanja.
Sve u svemu gorko iskustvo. Vjerojatno su ti koje sam ja rezervirao našli nekoga za dulji period i meni otkazali rezervaciju.
Nakraju smo otišli na put u to vrijeme ali van HR i gle čuda nisu nam otkazali rezervacije.
cane je offline   Reply With Quote