Citiraj:
Autor kopija
U njihovu obranu te strategije, jednostavno su se morali širiti.
2000-2008 je bilo doba jeftinog novca
|
Links je najbolji dokaz da se nisu morali širiti.
Zašto su im banke davale lake kredite? Iz istog razloga zašto su davale svima - da ih preuzmu kada ih ne budu mogli vraćati. Isto su napravili fizičkim osobama na tržištu nekretnina. Tada je svaki peti stan bio pod ovrhom. Ja sam tada imao sreću da sam radio za financijaše koji su me jako dobro savjetovali.
Nije točno da je tada novac bio jeftin iako to tako može izgledati. Banke su jednostavno spustile kriterije. Stan i auto su tada dobili ljudi kojima ne bi posudio za kavu jer znam da mi ne bi imali od čega vratiti. Firme također.
Links je počeo kao “Vedran” još u prošlom mileniju🙂 On je počeo s preprodajom robe praktički u garaži. Imao je onu svoju crnu web stranicu na kojoj je u jednom htmlu imao kompletan cjenik. To je praktički bio studentski home page po izgledu. Bilo je cash-only. Bio je jeftin i imao je sav bitan hardware za odmah. Skladište i web su mu bili ažurni što je bila rijetkost u ono vrijeme. Ja sam kod njega uzeo Teac SCSI pržilice i još neke stvari koje su uglavnom dolazile iz MSANAa (bar ono što smo mi uzimali) prije nego je narastao toliko da je otvorio Links. Posao se širio usmenom predajom odnosno reputacijom. Vedran je znao što ljudi žele i kako to žele i to im je dao. Ne mogu se sjetiti gdje smo sve išli na primopredaju. Jednom sam se našao s njim preko puta MSANa tamo gdje je sada Lidl u Zadarskoj 🙂