View Single Post
Staro 06.09.2022., 09:01   #661
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Mislim da bi svaki od navedenih mlinaca bio upgrade jer sam dosad koristio obicni blade grinder za moku. Malo bih se upgrejdao i probao aeropress.

Naletio sam na C2 Max u kojeg stane 30ak g kave pa mislim da mi je to ok deal. U moku mi ide oko 20-22g kave, a u aeropress nisam ni ja vise siguran, zaboravio sam omjere

Mislim da mi se ne da cekati iz Kine, budem pronjuskao Amazonom ili kod Poljaka:
https://www.coffeedesk.com/product/2...-Grinder-Black

Koliko sitno meljes za aeropress? Light ili dark(er) roast?
Meljem nešto grublje nego za moku, ne pregrubo jer mi onda previše dominira kiselost. Za aeropress možeš stvarno bilo šta stavit, od skroz sitnog do ful grubog, ovisno o ukusu .

Ako meljem, meljem neku finiju kavu, dakle 95% slučajeva to je light roast hrvatske proizvodnje, ali znam bubnut u aeropress i neku komercijalnu već samljevenu i ok ispadne, puno manje gorčine u odnosu na moku.

Jednom sam mljeo u timemoreu jače pečenu kavu i kroz to je prošao ko kroz putar

Jaaako rijetko posežem za mokom jer je lakoća rukovanja i čišćenja aeropressa neusporediva. Maltene se sam čisti, a jednom-dvaput mjesečno ga bubnem u perilicu čist da se ulja od kave operu.

Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
A kakve vage imate? Ja koristim onu najobičniju kuhinjsku. Planiram i to uzeti, ali nisam još proučavao.
I kuhinjska vaga je skroz ok. Ja sam kupio timemore vagu čisto iz gušta - htio sam imati brzo mjerenje u decimalu + timer na vagi je zgodna stvar. A i lepo zgleda
nub je offline   Reply With Quote