Citiraj:
Autor xlr
Mislim da bi svaki od navedenih mlinaca bio upgrade jer sam dosad koristio obicni blade grinder za moku. Malo bih se upgrejdao i probao aeropress.
Naletio sam na C2 Max u kojeg stane 30ak g kave pa mislim da mi je to ok deal. U moku mi ide oko 20-22g kave, a u aeropress nisam ni ja vise siguran, zaboravio sam omjere
Mislim da mi se ne da cekati iz Kine, budem pronjuskao Amazonom ili kod Poljaka:
https://www.coffeedesk.com/product/2...-Grinder-Black
Koliko sitno meljes za aeropress? Light ili dark(er) roast?
|
Meljem nešto grublje nego za moku, ne pregrubo jer mi onda previše dominira kiselost. Za aeropress možeš stvarno bilo šta stavit, od skroz sitnog do ful grubog, ovisno o ukusu

.
Ako meljem, meljem neku finiju kavu, dakle 95% slučajeva to je light roast hrvatske proizvodnje, ali znam bubnut u aeropress i neku komercijalnu već samljevenu i ok ispadne, puno manje gorčine u odnosu na moku.
Jednom sam mljeo u timemoreu jače pečenu kavu i kroz to je prošao ko kroz putar
Jaaako rijetko posežem za mokom jer je lakoća rukovanja i čišćenja aeropressa neusporediva. Maltene se sam čisti, a jednom-dvaput mjesečno ga bubnem u perilicu čist da se ulja od kave operu.
Citiraj:
Autor Matijac
A kakve vage imate? Ja koristim onu najobičniju kuhinjsku. Planiram i to uzeti, ali nisam još proučavao.
|
I kuhinjska vaga je skroz ok. Ja sam kupio timemore vagu čisto iz gušta - htio sam imati brzo mjerenje u decimalu + timer na vagi je zgodna stvar. A i lepo zgleda