Citiraj:
Autor Psycho
mi smo poceli planirati u prvom mjesecu NYC 3-4 dana pa nastaviti na kajmansko otocje posjetiti prijatelje, da kao spojimo sve to u 15 dana godisnjeg. ovo sad sta si ti napisao me malo odvratilo od NYC i razmisljam samo direkt kod frendova na 10ak dana i mirni mozak. kod te amerike mi je najveci problem taj safety, nemas pojma gdje je dobro gdje nije. gdje si siguran gdje nisi..
|
A gledaj, svi putopisci i blogeri koji žive u NYC kažu da je trenutno najgore vrijeme za posjetu NY-u.
Što zbog cijena, što zbog porasta kriminala.
Ne znam, ne želim nikoga odgovoriti od puta, ali da je to ono što sam očekivao godinama, nije.
Čisto usporedbe radi. Sredina tjedna, sve ulice u krugu 500m od Time Sqare-a izgledaju kao advent u zagrebu. Čovjek na čovjeku. Samo ttu dodaj vrućinu, smrad, dernjavu, 300 različitih ljudi koji nude nešto, petero te vuče za ruku, 3 te ružno gledaju i nešto dobacuju itd. Cental Park, Hudson Yards, Financial District, Astoria, to da. Ostalo, ne. Čak je i Brooklyn super oko Brooklyn Heights (na vodi), ali ostalo, drama...
Ako gledate filmove i čujete konstantno sirene na filmu. Ja sam se uvijek pitao je li tako u živo? Kunem se, od 60 minuta u satu, sirene se čuju 30. Dan, noć, nevažno. Stavili smo lovu sa strane za auto i za NY. Da sam znao, stavio bi 5k viiše na auto i gotov.