Citiraj:
Autor Cuky
I ja se lomim dal' prec na iOS. Godinama sam bio "protivnik" (za svoje potrebe), ali situacija se nažalost lagano mijenja s Androidom. Pun k bloatwarea i konkretno u mom slučaju OnePlus koji ne pegla bugove. Da ne mogu napravit uređaj koji će bit popeglan u startu mi zbilja nije jasno.
OnePlus se hvali i otkljucanim bootloaderom, ali na moju nesreću nisam uspio instalirati custom ROM na 10 načina na koje sam valjda probao. A napredan sam korisnik kakti.
Tako da sam lagano u razmišljanju da se okrenem iOS-u kod sljedećeg mobitela, bar je popeglan da osnovne stvari rade kako treba.
I veliki plus mi je backup/restore te mogućnost nabave manjeg mobitela (mini verzije), a ne ove cigletine kao kod androida.
Razmišljanja sam da mobitel ipak ne mora bit zamjena za laptop, kao što mi je u većini slučajeva bio mob sa Androidom.
Treba malo stat na loptu i usporiti. Dodje to valjda s godinama. Kažem to kao netko tko je godinama rootao Androide i visio po custom romovima. Jednostavno mi se to više ne da. Ubili su volju u meni.
To bi btw takodjer bio povratak nazad na iOS nakon prvog iPhonea.
|
Definitivno se slažem. Ja, otkad sam uzeo S10 jos prije skoro 4 godine nisam imao nikakvu potrebu rootati mobitel, što je dotad bila sasvim normalna pojava kod mene. Prije S10-tke, doslovno svaki mobitel koji bi uzeo, najkasnije drugi dan bi bio rootan

... Kao što rekoh, sa Samsungovim mobitelima nemam nikakvih problema sa reklamama, praktički su nepostojeće. Jedna jedina aplikacija u kojoj postoje "reklame" je weather app, gdje prikazuju neke gluposti tipa "today's stories"... Srećom za to treba skrolati skroz dolje - što ja praktički nikad ne radim jer vrijeme i sav bitan info je na vrhu

. Osim toga, apsolutno nigdi nema raklama.
Bloatware je druga priča. Ima bloata ali kod Samsunga, za razliku od nekih drugih OEM-a, je barem dozvoljeno deinstaliranje ili u najgoru ruku disejblanje bloatwarea. Kome se da, može s određenim aplikacijama ili preko ADB-a (bez roota) u potpunosti maknuti te pakete s mobitela...
Sam software je jedan od, ako ne i najstabilniji od svih Androida te se updatea vrlo redovito - pogotovo ako pričamo o flagship modelima. Čak ni ostali modeli ne kasne ni približno toliko kao kod ostalih brandova.
Što se tiče veličine, tu si u pravu. Kod Droida izbor je jako ograničen za ljude koji žele kompaktan mob, te ako se i nađe jedan - trajanje baterije mu se ne može mjeriti s jednim iPhoneom. S druge strane, postoji nada... Iduća generacija Androida će se sigurno približiti iPhoneu po efikasnosti, ponajviše zbog 2 stvari. Prva je SoC, SD 8+gen1 je već pokazao odlične rezultate u usporedbi sa prijašnjom generacijom jer su u Qualcommu odlučili dati TSMC-u da ga štanca umjesto Samsungu. Navodno će cijela S23 serija biti ekskluzivno sa SD procesorima... Druga stvar je Android 13 koji donosi solidan napredak u kontroliranju stand-by draina te dosta izmjena "ispod haube". Sve to bi trebalo rezultirati jako dobrom baterijom čak i za kompaktne modele... Prvi primjeri toga su Fold4 i Flip4 koji se mogu pohvaliti jako dobrim baterijama - unatoč tome što se radi o foldable uređajima koji nemaju velike baterije...
Citiraj:
Autor prileee
Ma ios je majka. Come to the dark side.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
Sudeći po aktualnim vijestima, nebi rekao. Apple je najavio da će u skoroj budućnosti prikazivati reklame u 1st party aplikacijama, tako da... sretno s tim