View Single Post
Staro 05.09.2022., 20:23   #8868
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Da, to je nažalost tok kojim puno ljudi mora ići. Baš sam pročitao da je prvi put u povijesti apple uzeo preko 50% trzista u americi.

Proizvođači prave praktički isti mobitel samo neki maknu nešto iz njega(wireless charge), neki dodaju(s pen). Android kao OS ide u lošem smjeru, sve više se zatvaraju i u biti uzimaju ono loše od applea(zatvorenost), a ostaje ono loše od androida(bugovi). Baš sam pričaio sa rođakom, bio je androidaš broj 1. i uzeo je iphone, rekao je da je to najgori mobitel koji je ima prva 2 dana vlasništva, nakon par tjedana se navikao, i kaže, "Jednostavno sve radi dobro" i prezadovoljan je. Šta nije slučaj sa Androidom, čak niti sa Pixelima jer svakome nešto ne radi.

Tako da izgleda da je jedina mana Applea ostala cijena, i proprietary punjač koji će svejedno brzo ići ca, tako da cak i ja, veliki mrzitelj applea, mislim se možda promjeniti ekosistem i prvi put se vratit appleu nakon prvog iphonea, jer barem znam što dobivam sa mobitelom, dok je android lutrija
I ja se lomim dal' prec na iOS. Godinama sam bio "protivnik" (za svoje potrebe), ali situacija se nažalost lagano mijenja s Androidom. Pun k bloatwarea i konkretno u mom slučaju OnePlus koji ne pegla bugove. Da ne mogu napravit uređaj koji će bit popeglan u startu mi zbilja nije jasno.

OnePlus se hvali i otkljucanim bootloaderom, ali na moju nesreću nisam uspio instalirati custom ROM na 10 načina na koje sam valjda probao. A napredan sam korisnik kakti.

Tako da sam lagano u razmišljanju da se okrenem iOS-u kod sljedećeg mobitela, bar je popeglan da osnovne stvari rade kako treba.

I veliki plus mi je backup/restore te mogućnost nabave manjeg mobitela (mini verzije), a ne ove cigletine kao kod androida.

Razmišljanja sam da mobitel ipak ne mora bit zamjena za laptop, kao što mi je u većini slučajeva bio mob sa Androidom.

Treba malo stat na loptu i usporiti. Dodje to valjda s godinama. Kažem to kao netko tko je godinama rootao Androide i visio po custom romovima. Jednostavno mi se to više ne da. Ubili su volju u meni.

To bi btw takodjer bio povratak nazad na iOS nakon prvog iPhonea.
Cuky je online   Reply With Quote