Citiraj:
Autor Matijac
To isto sam primjetio i ja na sonyxf9005 i isto pitanje postavio u thread televizori. Dan danas ne znam zašto je to tako. HDR filmove uopće ne gledam radi toga, a skoro svi 2160p su HDR. Jedino netflix mi prikazuje ok. Probao preko shielda, fire sticka, kodi na tvu, preko NASa, usba. Mijenjao postavke boje ono rgb2020 nešto nemam pojma, ali nisam uspio.
|
Ja nemam problema sa xe9005, naravno osim Dolby Visiona kojeg ne podržava. To su dobri paneli koji idu do 530 nits full screen i 800 na 10% ekrana, i osjeti se, uzmem HDR kad mogu birati. Glavna stvar koja me nervira su titlovi, koji su najbjelija bijela pa zaslijepe, plus upale pozadinske zone zatamnjenja pa tamne scene izgledaju užas... Kad nema titlova, sve super.
Recimo Red Dead Redemption 2 kad sam igrao na TV-u, kad se hoda kroz šumu pa kad sunce iznenada probije i bude super svijetlo... Odličan efekt, baš doda na doživljaj i immersion.
Meni HDR izgleda negledljivo na Gigabyte M27Q monitoru, potpuno isprano i jasno je da se tu događa neka greška, no taj ima isti peak u SDR i HDR od oko 400, pa se ni ne zabrinjavam.
Naravno, stvar je i u postavkama, Sony treba pojedinačno štelati za svaki izvor (bilo različiti HDMI bilo različite aplikacije), plus odvojeno za SDR i HDR sliku. Philips ne znam kako funkcionira s postavkama, da li su univerzalne ili posebne za svaki izvor, pa provjeri i to.