Citiraj:
Autor vlatko27
Disclaimer; nemam nikakvo iskustvo u mineanju. Znam otprilike kako to funkcionira u teoriji, nešto malo sam kupovao btc-a i drugih kriptovaluta. To je to.
Počelo me interesirati mineanje, tj smatram da bi to bila dugoročno bolja investicija nego kupi btc i čekaj da poraste. Imam nekih 20,000 EUR koje bi volio dugoročno uložiti u tipa neki antminer. Možda bi i struju mogao riješiti solarima ali otom potom.
Nije mi interes obogatiti se, već uložiti u nešto dugoročno pa za 10 godina možda imati 2 put ili 5 puta više. Znam rizik kripta općenito, prihvatljiv mi je.
|
Ne bih ti preporučio mining , radije taj novac uložiti u BTC ili ETH ili neki drugi Crypto projekt i za par godina imat ćeš više nego miningom.
Dok kod mininga , za par godina ćeš vratiti uloženo, ali što s opremom koja će izgubiti na vrijednosti ? Nemaš dobiti (osim opreme koja postaje bezvrijedna) a izgubio si par godina. Da ne spominjem mogući kvar opreme ili još gore izgaranje.
Bolja opcija ti je trgovanje cryptom ili staking itd.
Vidim da ti vrijeme nije problem, pa baci oko na predviđanja rasta BTC-a , ETH-a i sl.
Osobno bih kupio 10 kom ETH-a. Ostatak novca uložit u neki drugi crypto.
Ali to sam samo Ja