Samo da utvrdimo gradivo, kao sto je nekoliko potova iznad kolega napisao, muke po Mac miniju. Znaci od pokretanja zeza, ne vidi Logitech periferiju ni preko usb-a a BT opcije nema. Sva sreca pa imam jedan zicani mis i nekako sam sve pokrenuo.
Nakon toga borba sa gledanjem, oci bole koliko je to negledljivo. Probao sve vrste spanjanja. Preko usb-c na usb-c kod ponovnog pokretanja ponekad trperi i jedino pomaze odspoji i ponovo spoji.
Isprobao sve moguce programe da unormalim font i sliku no nista od toga. Mis ima cudne trzave pokrete i to nije to.
Mountam NAS diskoive i podesim da budu vidljivi kod ponovnog pokretanja racunala ali ne, zasto bi on to tako napravio, bolje je kada svaki puta moras kliknuti na NAS i sve ponovo podici. To mi ni na starijim Apple racunalima nije radilo pa reko nakon toliko godina sigurno su popravili

HDMI audio je ogranicen na 48kHz, bzvz.
M1 ima ozbiljnu manu, zdere ssd kao blesav. Za cca 10 sati rada napravio je preko 1TB zapisa! Cisto za usporedbu win pc koji non stop radi ima 66TB za 4 godine. Starija Intel Apple racunala nisu imala taj problem.
Manje vise znao sam za sve napisano ali eto, morao sam se i sam uvjeriti pa da budem miran

Bas mi je zao zbog svega posto je mini brz, necujan, ne grije se, malen i mogao je biti dobro racunalo za kucnu upotrebu ali...ne ide