View Single Post
Staro 27.08.2022., 20:11   #3505
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Da toga se i bojim, jedino sto to moze prokrenuti i jesu losi prodajni rezultati pa da ga smjene i ond adodje novi pa promjene smjer .

Ali to je ko ona stara, "obecanje, ludom radovanje"...

Mogu se strpit jos 2 godine sa sadasnjim NASom (imam jos 30ak TB slobodno) ali nakon toga defintivno trebam 12 bay upgrade i vece diskove...... Samo onda nastane problem volumea jer ovi modeli tipa DS2422+ nedozvoljavaju volume veci od 108TB pa se za to mora ici na XS seriju NASa (Xeon CPU) a tu onda "nepotrebno" raste potrosnja i cijena samog uredjaja je cca 10.000 kn veca (18.000 vs 28.000 kn) od 12bay verzije sa Ryzenom .

Ja sam sad taman na raskrizju niti sam SOHO nit sam Enteprise
Problem je kaj ćeš kod tog 2422 imati 12 diskova, a opet biti limitiran 1gbitnom brzinom, odnosno morat ćeš dodatno se isprsiti za neku 10gbit mrežnu. Drugo, nemaš m.2 slotove za caching. Treće, imaš samo 4gb memorije unutra, znači ako hoćeš iole "enterprise" funkcionalnost, ne gine ti vaditi taj ram van i stavljati 2x8gb (a pazi 32gb je maximum podržano službeno).

Tak da, ok, nudi 12 diskova, ali na toj prekretnici bi već ozbiljno razmišljao o nekom diy rješenju sa manje diskova i većem kapacitetu, ili kao što je netko spomenuo, neko kućište sa jbod pričom i zfs/truenas.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk