Negdje sam čitao o tome, ne znam da li na PCE forumu, ali pretragom nisam našao temu. Pa evo....
Želim si napraviti jedne optičke naočale koje mi trebaju za vožnju i gledanje televizije. U oba oka imam intraokularne leće, ali je u konačnici ostala razlika u dioptriji između oba oka. Na jednom oku mi je ostalo -0.25 a na drugom -2.5. Vjerojatno je to posljedica što sam zahvate obavljao u dvije različite klinike, ali to je priča za sebe...
Uglavnom, meni je to super jer vidim i na blizu i na daleko, ali mi je postao problem u vožnji ili kad gledam TV, pa bi napravio naočale.
Obzirom da bi te naočale nosio samo u navedenim slučajevima, razmišljao sam o kupnji naočala (nakon naravno točnog određivanja dioptrije i pregleda kod oftalmologa) sa nekog sajta za optičke naočale sa inteneta. Čitao sam mišljenja ljudi koji su tako kupili naočale i nisu imali nikakvih promjedbi a puno jeftinije su prošli.
Ima li takvih iskustava tu na forumu i preporuke za sajt sa kojega naručiti naočale?
Što je sa carinom? Prijatelj mi kaže da se naočale promatraju kao lijek i da carina ne dozvoljava uvoz?
Bilo kakva informacija je dobrodošla
EDIT: npr. naručivanje sa sajta: adrialece.hr