Citiraj:
Autor Thermaltake
|
AX50 je druga sorta i njega sam namjerno zaobišao kod kupovine. Prva stvar, Intelov procesor se toliko grije da temperatura ide preko 50 i pri malom preopterećenju, onda dolazi do thermal throttlinga i nikad ne dobivaš deklariranu maksimalnu brzinu.
Druga stvar zbog koje sam izbjegavao kupovinu istog što je router star, a to se vidi i po samom web UI. Isti router više ne dobiva nadogradnje i nije podržan, ali se još prodaje dok ne odu zalihe.
AX20 je nešto sporiji, nema DFS kanale, ne grije se i sve radi tip top. Još je i nov (izašao 2021.), a TP-Link podrška je odlična, zaposlenici se javljaju na njihovom forumu svaki dan. Imaš i mail pa direktno razgovaraš s njihovim inženjerima. Stvarno, 400 kn nisam mogao bolje potrošit. Asus je nudio isto, ali po puno skupljoj cijeni i zato ga nisam uzeo.
E da, ovaj problem da ne radi LG WebOS, Netflix, Reddit i još neke stranice sam imao i ja. Problem riješen postavljem MTU na 1480. Ako to ne riješi problem, može se probat klonirat i MAC adresa. Ja sam napravio oboje i radi bez greške.
Citiraj:
Autor Dottore
Preko čega spajaš?
Možeš li za test spojiti u Repeater mode? Spojiš wifi na Huawei ruter i imaš bežično.
Nisam baš zadovoljan sa Asus RT-AC68U , zna često restartati od sebe dok ne spoji na mrežu. Na 5Ghz link rate: 866.7 Mbps
|
Router je kabelom spojen na Huawei, na Huaweiju ugašen Wi-Fi i uključen DMZ Host.
Što te točno zanima? 5 GHz na Wi-Fi 5 podržava do 866.7 Mb/s, ali za to je potrebno imati router i uređaj koji podržavaju istu. Router Huawei sigurno ne podržava tu brzinu, odnosno, možda i podržava, ali iz nekog razloga ne ide više od 500, pa ni preko repeater modea kroz moj TP-Link.