Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.08.2022., 18:58   #62724
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
To kužim i jasno mi je. Zato pitam za identične motore. Konkretno volvo D4 AWD prije redizajna je isti kao i D5, a ima 190ks dok je D5 na 235ks. Oba su 2.4l, jednaki zapravo. Sad dok se radi remap ako se otključa na 235ks i malo upegla šaltanje itd. mi se čini dobra stvar. Isto je i s BMW ovim motorima.

Pogledajte na fejsu drivers wish, oni to rade i piše baš mjerenje KS i okretnog momenta prije i nakon remapa:
https://www.facebook.com/DriversWish
Sa Volvoforuma:

"PowerPulse aside, most significant difference is a larger VNT primary turbocharger on the D5 vs. a fixed-vane smaller primary turbo on D4 - resulting in more power and better efficiency throughout the range, quicker spoolup at low rpm, a more efficient EGR treatment etc. PowerPulse just adds pep to an already stronger setup."

Vidljivo je da je turbina jača na D5 plus ima PowerPulse koji bolje raspolaže turbo snagom. Možeš napraviti remap, ali ćeš više opterećivati turbinu. Pitanje je koliko ta slabija turbina može izdržati prije reparacije. Ako si spreman uložiti u reparaciju AKO jednom rikne, što ne mora značiti, go for it.
spawn je offline   Reply With Quote