Citiraj:
Autor bertone
To je vrlo korisna opcija, pogotovo kad uzmemo u obzir činjenicu da valjda 70% vozača u ZG (nisu bolji ni drugdje) podvožnjak na Miramarskoj (desni kolnički trak u smjeru sjevera) jedva pogode proći sa 20 km/h, tako da će im samo malo širi prolaz na naplatnima biti dobrodošlo osvježenje 
|
Ne bi trebalo biti traka, kućica i rampi kao dosad. Jednostavno se voziš i prolaziš po autocesti. Tipa, kao u Austriji. Senzori bi bili valja namontirani na neke stupove kao za znakove iznad autoceste, a ako ti ne očita slučajno tvoj uređaj onda očita drugi sustav registraciju.
@Coconut: išao sam malo gledat kaj to imaju Talijani jer nisam baš nešto bio kod njih, taj Telepass koji imaju oni je zajednički sustav koji možeš koristiti za vožnju kroz Italiju, Francusku, Španjolsku i Portugal. Al ne kužim baš, placa se ili nekakva mjesečna pretplata, plus za mjesece kad koristiš kod tog nekog modela i nije mi to baš jasno, ne čini mi se kao da je nešto povoljnije, jedini benefit bi onda bila brzina.
A s ENC-om kod nas ja ipak uštedim, išao sam dosad već samo do Posedarja 4 puta, to je 960kn, a svaki put kad na ENC uplatim ja dobijem 21% više ili koliko. A da pokucam o plastiku, ovaj ENC jedno 3-4 godine već drži.