View Single Post
Staro 20.08.2022., 23:14   #1528
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Sređeno je. Zvao me lik večeras iz SZK (ne znam koji već po redu, sinoć smo do ponoći isprobavali čuda) da pogledam na poleđini routera, da svaki ima svoju lozinku neovisno o onoj službenoj koju A1 šalje i da probam sa njom, i zaista ta lozinka radi .. ulogirao se iz prve. Tako jednostavno a toliko je problema napravilo Pretpostavljam da A1 mijenja tu "kobasicu" od lozinke u "adminHW" kako stoji na papiru i da netko to jednostavno nije napravio sa mojim routerom.

E sad, brzina koju dobivam jest dobra no nije savršena. Na 1Gbps paketu imam 900 Mbps down i 500 Mbps up. Ne znam gdje je "nestalo" ovih 100 Mbps? Da li je moguće da kod korisnika sa televizijom "rezerviraju" tih 100 Mbps samo za TV? Znam da toliko nije potrebno za TV ali jednostavno dio puštene brzine moraju uzeti za rad TV-a, a pošto ne mogu korisnicima sa TV-om pustit 1100 Mbps kad router podržava do 1000 Mbps, moraju ih malo zakinuti na brzini interneta. Da ne govorimo da se oni sami ograđuju da je to paket od 0,7 Gbps do 1Gbps a ne striktno 1Gbps. Inače kod većine TV receivera je standard 100 Mbps, pa su možda svih 100 pustili iako realno HD kanali ne idu sigurno više od 10Mbps.

Ima li tko ovdje da ima 1Gbps paket SA TV-om da izmjeri kod sebe?

Zadnje izmijenjeno od: jacobbb. 20.08.2022. u 23:20.
jacobbb je offline   Reply With Quote