Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.08.2022., 20:42   #62686
divacic
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor DoxyTheCroat Pregled postova
Vozio oba, tj. vozim i dalje 1.5 TGDI (160KS) u xCeedu 2022 (redizajn).
Od TSI je u svim aspektima ugodniji, doduše moj je automatik (i TSI je bio), za manualca neznam jel ista razlika, ali kod ovih Kia je bolja u šaltanju, nema gubitka snage, u Sport modu šalta na visokim obrtajima (međugas), turbo lag je neprimjetan, u svih 7 brzina je jednako živahna, jako podsjeća na Alfe s rasponom snage u bilo kojoj brzini.
Ima nosač motora više (navodno, nisam provjeravao) koji je kriv za tiši rad, i praktički nepostojeće vibracije. U leru moraš dobro poslušat jel auto radi ili ne.

Potrošnja ... tu je negdje, sve ovisi o režimu vožnje. Nema neke ralzike između TSI i TDGI.
Moja nakon 10.000 km koliko je vozim (kupio s 0 km) ima sveukupni prosjek od sedam litara.
Svaki revervar goriva radim reset i vozim u skroz drugom režimu, testiram auto.
Npr put na more autoputom, pun auto, klima radi, prosjek brzine 120 km/h potrošnja 5 litara.
Kratke relacije gdje se ne stigne auto zgrijat (5 km na posao npr) potrošnja je osam litara.

Jednom sam išao od Zg do Krka tako da sam stajao sat i 10 minuta u koloni, prevalio 10 km u sat vremena, nakon toga prešao cca 100 km sa brzinom preko 200 km/h, ostatak držao 120 na tempomatu, dok sam tamo stigao potrošnja je bila 5.9 l.

Iskreno, nemam riječi za ovo što je Kia napravila, u praksi nema konkurencije, jer svi ostali iz iste klase imaju u prosjeku 10% slabije motore, sa istom ili većom potrošnjom, a skuplji su 30% i više.
Kia i dalje je u kategoriji najeftinijih auta, iako po kvaliteti materijala i završnom obradom su prestigli i premium marke.

Hvala na iscrpnosti. Pitam zato što mnogi kažu da je 1.5 tsi rafiniraniji, tiši i da bolje vuče.
A ja bih najradije uzeo i30, pa zato pitam.
divacic je offline   Reply With Quote