View Single Post
Staro 16.08.2022., 12:56   #43234
Ari
Registered User

Ari's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Trek FX3

Prvo da napišem da sam dodao i drugu plastičnu zip vezicu, i time je buka kablova unutar cijevi potpuno nestala. Dakle, prva vezica priteže dva kabla međusobno na gornjem izlazu iz cijevi, a druga na donjem izlazu iz cijevi priteže hidraulični kabel za cijev kostura odmah iza središnjeg dijela pogona.

Jače pritezanje hidraulične kočnice je izgleda pomoglo. 5-6 vožnji od oko 1.5-2 sata je prošlo od zadnjeg centriranja i više nije došlo ni do najmanjeg neželjenog kontakta rotora i pakne.
Usput sam skužio da jedan mali dio rotora mora da malo strši, zakrivljen, jer taj isti dio prvi inače dolazi u kontakt....a i taj rotor se lako da poravnati, tako da se i time budem pozabavio kad budem jednog dana opet morao odšarafiti kočioni sklop, centrirati ili očistiti kočnicu.

SJEDALO
Defaultan sic mi je relativno udoban, ali malo širok i težak, pa sam se igrao sa naručivanjem karbonskog sica preko aliexpressa.....i zajeb.
107 grama težak i meni nekako ipak rubnih 140 mm širine, ali fora je u tome da sam sjedio na karbonu, baš nikakav materijal nema preko.
Prvih sat vremena vožnje na njemu mi se činilo ok, a onda je počela nelagoda kakvu mi ni jedan sic još nije priuštio. Btw.nikad ne nosim biciklističke hlačice.....probat cu ga mijenjat sa nekim serviserom, za praktički bilo kakav drugi sic....

To je ono kad potpuno nasjedneš na komentare da su tvrdi sicevi u dugim vožnjama udobniji nego meki sicevi, sa raznih foruma i recimo ove reddit teme (prvi top koment):
https://www.reddit.com/r/cycling/com...ance_rides_an/

Ok, imao sam i jedan meki sic, također nije bio baš udoban za dužu vožnju....
Ubuduce tražim širinu 155mm, i da ne bude baš golo, ni premekano debelo.

Zadnje izmijenjeno od: Ari. 16.08.2022. u 13:03.
Ari je offline   Reply With Quote