View Single Post
Staro 15.08.2022., 16:22   #7390
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Sjecam se ko jucer kad je WinMe izasel u lokalnoj distribuciji i odmah umirovil 98SE, prvo kaj se primjetilo je osjetno brzi boot time, i to mi je tada bilo jako bitno iz nekog razloga. Sami winsi su bili responzivniji, fluidniji i opci dojam je bil da sve radi brže, cak je ST:Armada radila primjetno bolje (više FPS i manje stekanja kod vecih bitki).

Kaj se stabilnosti tice, Me se rušil isto ko i 98SE, 2-3 puta tjedno kod mene.... dok se nisu lagano tweakli, onda je BSOD pal na 2-3 puta mjesecno, pa i manje. Niti jedan update nije bil instaliran, svega 1 ili 2 zakrpe + obavezni tweakovi. S tim da sam ja konstatno nesto instaliraval, testiral pa brisal, moj komp je bil ujedno i HW test rig, tak da se OS dobro napatil s promjenama drivera i SWa.

Onda je po WinME uglavnom pljuvala ekipa koja nije znala ni drivere instalirati kak treba (pogotovo VIA4IN1 ), a nesposobni su obicno glasni i spremni na rant....

Izbjegavati ME nema nikakvog smisla, radi odlicno kao period correct OS, a ja ga nisam mical do sredine 2003., kad je novi HW osjetno bolje radil s XP-om kojeg su tad konacno skrpali. Imam 2-3 konfe koje vrte ME isto ko i moj komp prije 20g... 0 problema.

Ak se po nekom MS OS-u mora pljuvati, ima daleko boljih kandidata ^^
Overclock je offline   Reply With Quote