View Single Post
Staro 13.08.2022., 23:33   #3630
kenti
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor hash Pregled postova
Moze neki primjer obroka tj kako se hranis? Koji su nedostaci? Jesi gladan konstatno? Pitam jer znam jednu osobu koja je izbacila ugljkohidrate iz prehrane i izgledala je mladje barem pet godina ali i fizicki slabije. Glad je isto bila stalni problem. Ne znam kolko dugo je ta faza trajala niti neke dodatne detalje.

Vjerujem da tu i ima nesto ali spika "otisao sam u primitivna plemena i tamo su svi bili super zdravi" ne zvuci bas uvjerljivo, ima vibru kulta, i odbija me od daljenjeg citanja, Mozda grijesim.
Hranim se kako su se prije ljudi hranili, npr. doručak, jaja, slanina, neko povrće. Ručak povrće i meso, večera neka kombinacija svega toga. Imaš detalje u Anitinoj knjizi. Ja izgledam skoro pa 10 godina mlađe. Nitko ne može pogoditi koliko godina imam.

Zapravo si sit stalno, jer te masti zasićuju, a šećer ogladni. Nije mi problem izdržati post bez ičega 20-24 sata, ne idem u ekstreme kao neki 48+ sati. Ovo je dovoljno da aktiviram autofagiju par puta mjesečno. Normalno da nije za dane kad radiš teške fizičke napore taj dan. Autofagiju, najbolji tenisač i mnogi olimpijski pobjednici prakticiraju, svi smo u istom kultu, hahaha.

Weston Price je otkrio mnoge stvari, ali nitko od njih ti nije 100% u pravu, ti sam trebaš skupljati informacije iz različitih izvora, shvatiti što je točno, što ne i donositi odluku za sebe. Npr. jedan doktor, koji je otišao najdalje u prehrani i svemu, sam vrh znanja, opet nema pojma o nekim drugim stvarima, koje sam naučio od nekog drugog doktora. I ta knjiga je dobra za početak, ali trebaš nadograditi to znanje iz drugih izvora.

Citiraj:
Autor stitrek Pregled postova
Povrce, voce i zitarice su uglavnom ugljikohidrati, nekakav balans medu njima je potreban za dobru prehranu, a ici u neke krajnosti izbjegavanja ugljikohidrata je besmisleno.

Istina je da ljudi u Amazoni ili Eskimi imaju skroz drukciju prehranu, ali kombinacija jednog i drugog bi bila idealna, zato i uvozimo banane i ostalo tropsko voce i povrce te razne zitarice da dobijemo raznovrsniju prehranu.
Ovo je promašena teorija, koje su financirali proizvođači određenih prehrambenih proizvoda. Kad shvatiš kako ljudsko tijelo funkcionira bit će ti jasnije. Zašto se životinje tove sa žitaricama?

@Elven da, izbacuju se svi ugljikohidrati osim povrća, tj. cilj je ograničiti unos na nekih 50-ak grama dnevno. Samo jedeš povrće koje ima malo UH. Ja nisam išao tako drastično, planiram napraviti kombinaciju s 50 i s do 200g UH, pa vidjeti što je bolje. Ne odgovara sve jednako svima.

@blava soda bikarbona
kenti je offline   Reply With Quote