Citiraj:
Autor hash
Moze neki primjer obroka tj kako se hranis? Koji su nedostaci? Jesi gladan konstatno? Pitam jer znam jednu osobu koja je izbacila ugljkohidrate iz prehrane i izgledala je mladje barem pet godina ali i fizicki slabije. Glad je isto bila stalni problem. Ne znam kolko dugo je ta faza trajala niti neke dodatne detalje.
Vjerujem da tu i ima nesto ali spika "otisao sam u primitivna plemena i tamo su svi bili super zdravi" ne zvuci bas uvjerljivo, ima vibru kulta, i odbija me od daljenjeg citanja, Mozda grijesim.
|
Hranim se kako su se prije ljudi hranili, npr. doručak, jaja, slanina, neko povrće. Ručak povrće i meso, večera neka kombinacija svega toga. Imaš detalje u Anitinoj knjizi. Ja izgledam skoro pa 10 godina mlađe. Nitko ne može pogoditi koliko godina imam.
Zapravo si sit stalno, jer te masti zasićuju, a šećer ogladni. Nije mi problem izdržati post bez ičega 20-24 sata, ne idem u ekstreme kao neki 48+ sati. Ovo je dovoljno da aktiviram autofagiju par puta mjesečno. Normalno da nije za dane kad radiš teške fizičke napore taj dan. Autofagiju, najbolji tenisač i mnogi olimpijski pobjednici prakticiraju, svi smo u istom kultu, hahaha.
Weston Price je otkrio mnoge stvari, ali nitko od njih ti nije 100% u pravu, ti sam trebaš skupljati informacije iz različitih izvora, shvatiti što je točno, što ne i donositi odluku za sebe. Npr. jedan doktor, koji je otišao najdalje u prehrani i svemu, sam vrh znanja, opet nema pojma o nekim drugim stvarima, koje sam naučio od nekog drugog doktora. I ta knjiga je dobra za početak, ali trebaš nadograditi to znanje iz drugih izvora.
Citiraj:
Autor stitrek
Povrce, voce i zitarice su uglavnom ugljikohidrati, nekakav balans medu njima je potreban za dobru prehranu, a ici u neke krajnosti izbjegavanja ugljikohidrata je besmisleno.
Istina je da ljudi u Amazoni ili Eskimi imaju skroz drukciju prehranu, ali kombinacija jednog i drugog bi bila idealna, zato i uvozimo banane i ostalo tropsko voce i povrce te razne zitarice da dobijemo raznovrsniju prehranu.
|
Ovo je promašena teorija, koje su financirali proizvođači određenih prehrambenih proizvoda. Kad shvatiš kako ljudsko tijelo funkcionira bit će ti jasnije. Zašto se životinje tove sa žitaricama?
@Elven da, izbacuju se svi ugljikohidrati osim povrća, tj. cilj je ograničiti unos na nekih 50-ak grama dnevno. Samo jedeš povrće koje ima malo UH. Ja nisam išao tako drastično, planiram napraviti kombinaciju s 50 i s do 200g UH, pa vidjeti što je bolje. Ne odgovara sve jednako svima.
@blava soda bikarbona