Citiraj:
Autor WraGG
Razlog je stvaranje karbonskih naslaga u usisnoj grani i na ventilima koje uzrokuje AGR. Nedavno sam imao problem sa tim i ne zelim placati svako toliko masne sume (900€) za ciscenje usisa radi nekih eko gluposti dok oko mene industrija za jedan dan zagadi vise nego sto bih ja za 4 zivota. Nisam nikaav rejser i ne pada mi na pamet nikakav remap u cilju podizanja snage (posebno ne kod tih gore navedenih drajvers viševa ili kako ih ja zovem "Tjuneri sa Wisha"), ali sam misljenja da sa AGR-om i DPF-om proizvodjaci automobila bespotrebno prave probleme kupcima istih, a sve da bi se zadovoljile stroge euro norme. Dakle, za mene kao vlasnika nista nego jedan veliki minus.
Nisam jos potpuno odlucio da li da to radim, ali ako budem radio onda ce to biti kod Hica jer mislim da je on jedan od rijetkih koji zna sto radi i ne prodaje suplje price. Sto se tice daljne prodaje i kako ce se to odraziti na nju, mislim da ce ovaj auto jos dugo biti kod mene kao vozilo za dulje relacije. Jednostavno se niti jedan auto koji sam do sada posjedovao ili vozio ne moze mjeriti sa njim po pouzdanosti i udobnosti i ne vidim razlog zasto bih ga mijenjao. Eventualno ako mi ispadne dobar deal za X5 jer jos uvijek ceznutljivo gledam za SUV-ovima na cesti, ali me strah da necu vise naici na ovako dobar primjerak. Inace, ovo je jedan od rijetkih Euro6 motora koji nemaju AdBlue i to mu je ogroman plus i po meni jedan od razloga sto su tako trazeni i pouzdani.
|
Iz prve ruke ću ti reći da imaš problem negdje drugdje, a ne u AGRu i DPFu. Kod mene je isti taj motor koji je prošao skoro 220k km i nema nikakvih sličnih problema. Jedino što je kod mene bilo je AGR hladnjak koji je slinio i koji je popravljen o trošku BMWa kroz servisnu akciju.
edit: i da, ista stvar s potrošnjom, u Zg urednih 10-11 litara, kad idem na more 140 kmh s ogromnim Thule-om oko 7. A kad u jednom danu odradim 1000 km s njim, puno manje se umorim nego s bilo čim drugim što sam vozio. Auto kojem je doslovce svrha postojanja vožnja po autocesti…