View Single Post
Staro 12.08.2022., 11:20   #3455
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Je, ima taj "FIX "vec neko vrijeme ali samo je pitanje sta se dogodi kad upgrejdas DSM ili "zatvore" tu rupu i onda ponovo problemi.
Jednostavno ili cemo zavrsit na Synology (Toshiba) diskovima ili neki drugi Vendor treba da iskoci u prvi plan za Home i SOHO rjesenja uskoro.

Jos bi i prihvaito tu njihovu "igru" da su diskovi iole konkurentni cijenom (skoro duplo su skuplji po TB od WD/Seagate slicnih karakteristika popout Exos ai Golda ili HGSTa) i da uopce imaju dobavljivost (za 16TB verziej su mi svi rekli 20-30 dana rok dobave). Znaci nedaj boze da ti crkne koji disk u RAID 5/6 konfiguraciji u banani si tj. moras u startu kupovat jedan-dva vise nego ti NAS ima bayeva da budes kolko tolko siguran .

Suska se jedino da ce Synology izbaciti neke non entprise modele diskova koj bi trebali biti nesto povoljniji ali opet ni to nije rjesenje posto su non Pro WDovi, i Segateovi isto jeftiniji od njihovih PRO verzija...

Bok. Nisam siguran na koji model misliš za Seagate.

Ali ovaj bi trebao biti podržan na Synology prema njihovoj stranici ili sam ja nešto gadno pogriješio?

https://www.protis.hr/products/detai...m_medium=click

Nevezano sada za diskove...

Koji odabrati: ds220+ vs ds720+ za plex server upotrebu, i da bude mrežni disk naravno. ds 720+ ima 4 core celeron ali je naravno i skuplji

Možda neki treći odabir? Slušam prijedloge, hvala!