Citiraj:
Autor Lewis
Je, ima taj "FIX "vec neko vrijeme ali samo je pitanje sta se dogodi kad upgrejdas DSM ili "zatvore" tu rupu i onda ponovo problemi.
Jednostavno ili cemo zavrsit na Synology (Toshiba) diskovima ili neki drugi Vendor treba da iskoci u prvi plan za Home i SOHO rjesenja uskoro.
Jos bi i prihvaito tu njihovu "igru" da su diskovi iole konkurentni cijenom (skoro duplo su skuplji po TB od WD/Seagate slicnih karakteristika popout Exos ai Golda ili HGSTa) i da uopce imaju dobavljivost (za 16TB verziej su mi svi rekli 20-30 dana rok dobave). Znaci nedaj boze da ti crkne koji disk u RAID 5/6 konfiguraciji u banani si tj. moras u startu kupovat jedan-dva vise nego ti NAS ima bayeva da budes kolko tolko siguran  .
Suska se jedino da ce Synology izbaciti neke non entprise modele diskova koj bi trebali biti nesto povoljniji ali opet ni to nije rjesenje posto su non Pro WDovi, i Segateovi isto jeftiniji od njihovih PRO verzija...
|
Bok. Nisam siguran na koji model misliš za Seagate.
Ali ovaj bi trebao biti podržan na Synology prema njihovoj stranici ili sam ja nešto gadno pogriješio?
https://www.protis.hr/products/detai...m_medium=click
Nevezano sada za diskove...
Koji odabrati: ds220+ vs ds720+ za plex server upotrebu, i da bude mrežni disk naravno. ds 720+ ima 4 core celeron ali je naravno i skuplji
Možda neki treći odabir? Slušam prijedloge, hvala!