View Single Post
Staro 12.08.2022., 10:13   #3610
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor stitrek Pregled postova
Dobra alternativa za kavu je i zeleni caj koji ima 5 puta manju kolicinu kofeina.
Isto sam imao sranja s bubrezima, tocnije hidronefroza, pa operacija, pa jos i kamenci koji mi srecom ne smetaju, ali su tu... Skidao sam se s kave (pritom mislim na splacine iz kafica i kafe aparata) koje sam pio jedno 3-5 puta dnevno i kroz godinu dana sveo to na jednu moku dnevno. Ta moka dnevno mi je svetinja i zato volim popiti dobru svjezu kavu i tu ne stedim. To mi dodje kao nagrada taj dan i vise ne mogu piti druge kave iz aparata i sl.

Ali ono sto volim vise od moke je dobar zeleni caj i derivati istoga.

Njega preferiram u hladnijoj sezoni umjesto kave. Ima isti ucinak na moje tijelo (nema glavobolje u toku dana s obzirom na manje kofeina), a ako uzmes kvalitetan zeleni caj, mozes komotno iz jedne doze napraviti dva caja. Takodjer, kao i kod kave, ne stedim na caju i gledam to kao dnevnu nagradu.

Kasnije kada se zasitis jutarnjih senchi, otkriti ces zelene cajeve s manjim udjelom kofeina i pogodne za vecernje gustanje (kukicha ili genmaicha). Tu je i nezaobilazna matcha (prah od zelenog caja) koji mi je genijalan, ali je malo skuplji ako ides na drinking prah s manje gorcine.