View Single Post
Staro 09.08.2022., 23:37   #629
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor vlatko27 Pregled postova
Ma tipfeler, kako na mobu piše VoLTE 5G, tako po automatizmu odem na LTE.

Skupi znači 5g routeri...malo sam testirao i na mobu i tp-link routeru, signal mi je u kući koma. Na tp-linku bez crtice na 4g a na mobitelu ide i 5g ali svejedno užasno spora veza na A1 oboje(7-10 Mbps). Vani oboje fakat dobro šibaju, mislim što je i logično, ali HT mi u tom routeru u hodniku vukao solidnih 30-40 Mbps, cijela kuća bila pokrivena, čak i garaža je lovila WiFi. A1 mi skoro pa neupotrebljiv.

Tako da mislim da mi ni 5g router ne bi pomogao jel i na mobitelu (s20) čim sam unutra ili ispod tende na terasi, iako je signal dobar, propusnost je užas.
Sve ovisi na koji toranj si spojen i koja vrsta 5G signala je na njemu. Kod nas operateri imaju dvije vrste "hibridnog" 5G signala - jedan je ko i 4G za nista, dok drugi u vecini slucajeva nije toliko opterecen i redovno se na njemu ostvaruju vece brzine (u dobrim uvjetima i preko 1Gbit).
Cisti primjer nedavno di sam bio na moru A1 mreza na 4G signalu bila koma, do 20Mbit ako dodje, dok na 5G potegnuo u jednom momentu i preko 600Mbit, ispod 300 Mbit nije padao nikada
A sto se tice pokrivenosti, provjeris si koji tornjevi su ti di tocno i sa koliko frekvencija ovdje, a imas i outdoor 4G/5G routere kao npr. ovaj ali i cijena mu je paprena + na kraju ti treba i wifi AP da ti siri signal po kuci
the chosen one je offline   Reply With Quote