Pozz,
trebam pomoc/savjete oko kupovine vanjske zemaljske antene.
Lokacija bi bila Petrovici, Moravice.
Obzirom da bi bili relativno blizu Slovencima razmisljam da uzmem eventualno antenu koja bi mogla hvatati HR+SLO programe.
Do sada smo za prvu ruku koristili malu unutarnju antenu(bez pojacala) za 60ak kn na kojoj je signal varirao, nekad bi slika na TV bila ok, ali u zadnje vrijeme sve cesce je pocela stekati, tu i tam se pojavi porukana TVu da provjerim signal/priključak.
Na novu antenu bi povezali dva TV-a, jedan na prvom katu(trebali bi cca 5m kabela od antene), drugi TV na prizemlju-cca 15m kabela od antene, antena bi bila u potkrovlju(nesto kao zadnji kat kuce), ali vani na staroj sipki koja se prije koristila za dolazni strujni kabel sa obliznjeg stupa(sipka iz zida ima taman duljinu da prelazi jedno 10ak cm izvan povrsine krova(horizontalno) i udaljena je od krova sa sve tri strane jedno metar/metar i pol. Ispod te sipke cca isto metar i pol se nalazi limeni krov od nadstrešnice(to vjv ne smeta prijemu)
Malo sam gledao antene, pa sam vidio po forumima da Televes ima ok kritike...da li bi ova
antena bila dovoljna i sto bi uz nju jos morao kupiti?
Svaki drugi prijedlog antene je dobrodosao, pogotovo ako se moze proci povoljnije(dvije antene mislim da bas i ne bi htio imati, odnosno žena ziher nebu dala).
Ako smatrate da bi prijem stranih kanala s jednom MIX antenom bio fantazija, molim onda preporuku obicne antene i sto jos sve treba od opreme.
tnx