Situacija za poludit, optika na lokaciji nedostupna naravno, koristimo Optima DSL (brzina oko 40mbps) ali nas ubija u pojam mjesecima vec, mislim da je valjda ovaj modem prastari konacno otisao? (
https://www.iskratel.com/en/files/de...tasheet-EN.pdf)
Puca internet desetak puta (ruter gubi konekciju sa DSLom nekad nakratko minutu a nekad vjecno dok se ne resetira, preko kabla na racunalu, nije wifi) i to iskljucivo navecer nakon 7-8 sati, gledam popis spajanja na Optima korisnickim stranicama i tokom dana sve stabilno ali svaku vecer internet veza je apsolutno beskorisna za bilo sta radit. Beskrajno frustrirajuce

Citam sada da navodno ne treba uopce koristit rutere od ISPa nego ulozit u neki svoj? Ako je to istina koji model ljudi preporucuju za uzeti, tipa koja jeftina i srednja i skuplja opcija je kompatibilna za optimu? Ne znam nista o tome, modem/ruter/switch itd meni to sve jedno te isto
Zalili se Optimi par put i nesto su malo podesavali brzinu ali nista pomoglo. Btw nekidan smo kod bake uveli Optima DSL isto i dobila je valjda noviji model tog Innbox modema, skoro da joj ukrademo koliko smo ocajni
Uglavnom, hvala unapred na bilo kakvom savjetu