Citiraj:
Autor prileee
Ne znam za vas, ali odusta sam od trimanja brade doma. Imam bradu od 2015. i doma samo napravim nemoguci nered, dlacice frcaju svugdi. Lipo u frizera na frizuru i trim, doma eventualno sredit brkove ako prebrzo narastu i gg.
|
Zato sto nisi naucio kako se pravilno trima brada s cesljom, ali ne uzimaj za kritiku, mnogi ne znaju.
Postoji brada vrline i tastine, cak i u bontonima prvih stoljeca, a posebno s kraja 17-og do danas. Danasnja popularna kultura najnovijeg kicastog trenda (geometrijske) "savrsenosti" u maniri narcisoidne pojave, svakako ne pomaze, jer industrije kozmetike, bas njih najvise prati pomagalima. Primjer manekena je naglaseniji, ali naglasak je na pretjeranu simetriju, koja nema puno veze s dobrim ukusom:
Ako nemas vec doma prikazani cesalj, mozda ga ima ljepsa polovica medju cesljevima?
Nije vazna drska dizajn, vec da je uzak prolaz kroz cesljeve kroz koje prolazi kosa/brada. Onda uzmes takav cesalj kroz bradu, podizes i s trimerom za kosu/bradu - bez ikakvih nastavaka, znaci cisti metalni trimer - kroz cesalj, precizno skidas ono sto ti cesalj dopusta, odnosno, onoliko koliko dizanjem ti dopustas. Ako stalno odrzavas, onda ces moci skinuti iz prve vec prvim dianjem ceslja. Rezultat je uredan, cist, ali ne "savrsen" vec prirodan rezultat brade.
Ako procitas koju knjigu Fleminga ili Charterisa, znat ces da se 007 i Simon Templar briju iskljucivo pod tusem
Nema boljeg i urednijeg mjesta nego u tus kabini. Posebno s danasnjim timerima koji se bez problema peru pod vodom. Jedno spiglo, timer i cesalj. Dobro, ako se ima brada visegodisnja, dozvoljeno je i britvicom malo po vratu pocistiti, ali ne da se radi laserski precizna crta.
Citiraj:
Autor fanATIk
Može preporuka nekog trimera za bradu. Da valja, cijena nije toliko bitna. Thx
|
Ne treba ti ista bolje od obicnog silvecrest sisaca za kosu i bradu, kakvi su cesto na akcijama. Koristim trenutno
HG06655 SC model iz 2021, koji se pokazao bolji od 3x skupljeg Philipsa, kojeg vise uopce ne koristim i dao ga braticu.
Inace, od dva top modela Brauna iz 90-tih, dan danas im rade baterije bez ikakve izmjene! Ne mislim da rade da se pale, vec briju po nekoliko minuta bez ikakvih gubljenja snage. Tu tamo za koju dlacicu s obraza povuci koristim omiljeni Braun FreeGlider 5708. Ovako nekako izgleda:
Jedino, nisam dva put ubacio partrone s pjenom.
...