View Single Post
Staro 06.08.2022., 16:17   #17
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
ne sekiraj se za temperaturu, neuništivi su. kuhaju se oni na puno većim temperaturama od mediteranskih i ništa im nije.
vezano za pristup to ti najviše ovisi o logici tog asusa. ako mu možeš kreirati virtualni port na eth1 ili dati ip adresu eth1 portu uz to da istovremeno imaš dignut pppoe na eth1 - onda tom portu daš adresu iz ranga mikrotika i napraviš rutu.

varijanta 2 je da sxt-a ubodeš u LAN port na asusu, i onda kablić iz lan porta u wan port (pod uvjetom da mac adrese lan i wan porta nisu iste). naravno sxt-ima moraš dati adrese iz lokalnog ranga (dakle 10.0.0.1/24 umjesto 192.168.1.1/24). možeš i ht routeru dat adresu iz lokalnog ranga pa ćeš i njemu moć pristupit.
edit - naravno da DHCP na ht routeru mora biti ugašen! e sad, neki routeri automatski gase dhcp čim se prebace u bridge, a nekima ostane upaljen. pa da ne napraviš kaos.
ja sam ovu varijantu koristio godinama na dsl-u, wan i lan port su mi bili spojeni kabelom i mogao sam modem spojiti bilo kamo u mrežu - digao bi se pppoe. to mi je bilo super u vrijeme kada modem i router nisu fizički bili na istoj lokaciji jer sam mogao i lan i pppoe promet slat po istom kabelu.

Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 06.08.2022. u 16:22.
jp_rv je offline   Reply With Quote