Citiraj:
Autor Exy
Poreznu skoro da nije briga za ulazne troškove paušalnog obrta pošto naknade i doprinose plaćaš isključivo po prihodima. Ali pošto si na poticaju, HZZ je tu puno dosadniji i pogledaj si dobro da li je licenca za softver na popisu dopuštenih troškova. Naravno ovisi da li se financiraš dijelom i sam ili si 100% na poticaju.
I da, naravno da laptop možeš koristit bilo gdje 
|
Laptop ce kupiti bas od poticaja jer je tako pisano u planu, posto tog laptopa vise nema na nabavi, a drugi koji smo htjeli je losiji, kupit cemo treci novoizabarani a licencu cemo uzeti ovako na obrt. Bitno mi je samo jel moze ova licenca od 370 kn.
Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Bez obzira ulazi ili ne u troškove,licenca mora biti na ime obrta s oibom,i to se automatski naziva R1 ako je d.o.o. /j.d.o.o. ili R2 ako je prodavač licence obrt. Stvar je licenciranja windowsa koje koristis u poslovne svrhe,a ne samog troška. Radije kupi kod nas računom i jamstvom da je sve ok s licencom, 370kn i nije neki trošak.
|
Nije naravno, i mislili smo kupiti originalne windowse. Samo mi nije jasno kako mi mozemo traziti R1 kad nismo u sustavu PDVa ili sam ja nesto pobrkao ? Ako ja dobro shvacam treba nam ponuda s nasim podacima i kad platimo da je na racunu vidljivo suprugino ime i oib, racun je najobicniji kao da ja idem kupiti ?
Kad smo vec kod toga iako nije prava tema, mi onda za sve kupljeno na poticaj mozemo/moramo traziti R1 racun bez obzira sto nismo u sustavu PDV-a ?