Citiraj:
Autor Juice
A i solare si platio 10k eura ili kolko, nije džabe ta struja  u mjesecima siječanj-ožujak (travanj) teško da će uspjet dovoljno proizvest
Punit ćeš ga nekad vjerojatno i na punionicama gdje se plaća. I još xy stvari tak
Jeftinije je nego benzin, al sad da je kunu po kilometru jeftinije teško da je.
|
Pa rekoh ti izračun, ovisit će sve o dosta faktora, ali par lipa gore dolje - vjerojatno će realno biti minimalno 1kn po km uštede, bez ikakvog pretjerivanja
Ići ću na punionice u možda 1% slučajeva jer imam gdje puniti i u Zd i u Zg, što mi čini 99% mojih putovanja zadnjih par godina.
Da, solari će me na kraju ispasti okruglo nekih 80k ali ću ih isplatiti kroz max 6 godina.
Čekam i da vidim hoću li dobiti 35k poticaja od županije, navodno je solidna šansa da hoću ali to ću znati tek tokom 9. mjeseca.
Tako da se možda i taj rok isplativosti još dodatno smanji, pa sam nakon nekih 3 godine u čistom plusu.
Ne tvrdim da je sve savršeno, easy peasy ili da je isplativo svima, ali postoje itekako realne situacije u kojima je isplativo preći na struju.
Ljudi iz nekog razloga misle da ako njima nije isplativo da nikom nije isplativo, ili ako njima nije praktično da nikom nije praktično