View Single Post
Staro 26.07.2022., 13:21   #87
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Čitam zadnje postove pa da komentiram. Iako sam na raznoraznim testiranjima i razgovorima dobivao visoke ocjene iz soft skilla smatram se manje emotivno inteligentnim i socijaliziranim nego recimo ljudi iz prodaje ili marketinga. Nemam problem razgovarati s ljudima, sastančit i držati seminare. To mi čak prilično dobro ide.

Međutim imam kratak fitilj na bullshit, te na ljude koji konstantno pokušavaju svoj posao uvaliti nekome drugome ili nalaze izgovore da nešto ne naprave bilo da je interno ili se radi o vanjskom partneru. Obrušit ću se na takve bez puno diplomacije, a ljudi to ne vole. Može izgledati ružno na sastancima čak i bez povišenih tonova.

Također kao svi mi inženjeri pokazujem prstom u problem što ljudi ne vole pogotovo ako su prouzročili taj problem. Ako uz problem nudiš rješenje onda te šefovi ne vole jer nakon toga ne mogu strpati smeće pod tepih nego moraju naći sredstva u budžetu da se stvar riješi jer ako se ne riješi onda je na njima odgovornost za sve probleme koji se stvore zbog toga.

To je priroda našeg posla. Mrzit će nas jer nas trebaju i vrlo teško nas muljaju, a propuste i inkompetenciju otkrivamo ekspresno.

Meni je bitno da odradim moj posao i da se maksimalno založim za ljude ispod sebe koji su to zaslužili. Bitno mi je da to odradimo dobro da nas nitko ne može prozvati za ništa. Kad su teška vremena odemo krkat u neki restoran pa škembom naprijed i brade masne šaljemo selfije onima koji nam dižu tlak